BAL ve Yerel Amatör Ligler başlama tarihleri

BAL ve Yerel Amatör Ligler başlama tarihleri
Covid-19 salgını nedeniyle Mart 2020 tarihinde tatil edilen amatör futbol ligleri 1.5 yıl aradan sonra bizlerle buluşacak

ÖZLENEN HASRET SONA ERİYOR. ÖNCE BAL LİGİ SONRA YEREL AMATÖRLERİN BAŞLATILMASI PLANLANIYOR.
Covid-19 salgını nedeniyle Mart 2020 tarihinde tatil edilen amatör futbol ligleri, 1.5 yıl aradan sonra yeniden başlamaya hazırlanıyor. Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig başta olmak üzere yerel seviyedeki Süper Amatör Lig, Birinci Amatör Küme ve altyapıları kapsayan amatör liglerin başlama tarihleri önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.
KİTAPÇIK KABUL EDİLDİ.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) bu konuda 81 ildeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başkanlıklarına gönderdiği yazıda, 2021-2022 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar’ın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu tarafından kabul edildiğini, esasların madde madde TFF internet sitesinden yayınlanacağını belirtti.
Amatör futbol liglerinin son durumu hakkında TFF yönetim kurulu üyesi aynı zamanda TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez’in bugün spor kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.
BALDA İLİMİZİ BESNİ AKINSPOR ve Adıyaman İmamağaspor TEMSİL EDECEK.
TFF Amatör İşler Kurulu ile TASKK işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 2021-2022 amatör futbol sezonu ilk olarak Bölgesel Amatör Lig’le (BAL) başlayacak. Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan ligin Ekim ayında başlaması öngörülüyor. 2010 yılından bu yana uygulanan Bölgesel Amatör Ligde yeni sezonda Adıyaman'ı,Besni Akınspor ve Adıyaman İmamağaspor temsil edecek.
YEREL AMATÖRLER İÇİN BAŞLAMA TARİHİ KASIM AYI OLARAK PLANLANIYOR.
BAL’ın ardından Süper Amatör Lig ile Birinci Amatör Küme için start verilecek. Bu iki ligin başlama tarihi, TFF’yi temsilen faaliyet gösteren Futbol İl Temsilcisi (FİT) tarafından belirlenecek. Edinilen bilgiler, liglerin Ekim ayı sonu, ya da Kasım ayı başında başlamasının düşünüldüğü yönünde.
FUTBOLCUALRA EN AZ 2 DOZ AŞI, OLMAYANLARA DA PCR TEST SONUCU İBRAZ ETME ZORUNLULUĞU OLABİLİR.
Amatör liglerin başlamasıyla birlikte saha ve tribünlerde toplu halde hareketliliğin artacağından dolayı, TFF, ASKF ve FİT, futbolcu ve seyircileri covid-19 salgınından korumak için tedbirleri artıracak. Tedbirlerin başını aşı çekiyor. Futbolculara en az iki doz aşı, olmayanlara ise PCR test sonucu ibraz etme zorunluluğu getirileceği edinilen ilk bilgiler.
ADIYAMAN'DA YEREL LİGE KAÇ TAKIM KATILACAK ŞUANDA BELLİ DEĞİL
2021-2022 Sezonunda Adıyaman 1. amatör lig ve 2.Amatör Lig'inde kaç takımın mücadele edeceği Eylül ayı içerisinde Adıyaman ASKF Başkanlığı tarafından yapılacak olan toplantıda belli olacak. 2019-2020 Sezonunda lige 20 ve 27 katılmıştı. 1.Amatör Küme 2 grup 2.Amatör Lig ise 4 grupa bölünmüştü.Bu yıl ise nasıl bir yol izleneceği bekleniyor.

Bu haber toplam 3354 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler