Spor Şehri İnegöl'e bu görüntüler hiç yakışmıyor

Spor Şehri İnegöl'e bu görüntüler hiç yakışmıyor
2023-2024 sezonunun başlamasına az zaman kala

SPOR ŞEHRİ OLAN İNEGÖL'E BU GÖRÜNTÜLER HİÇ YAKIŞMIYOR...
2023-2024 futbol sezonunun başlamasına çok az zaman kaldığı,
2 Eylül tarihinde U-14 ve U-18 maçları başlayacak, 1 Ekim Bal, 7 Ekim 1.Amatör ve 14 Ekim tarihinde de Süper Amatör başlıyor. Başlıyor başlamasına ama gelde spor şehri olan; 2 profesyonel, 1 Bal, 9 Süper Amatör, 5 1.Amatör ve 2 2.Amatör takımı bulunan ve adeta Bursa futbolunun lokomotifi olan ilçede maçların oynanacağı sahaların durumu içler acısı.
Amatör takımlarımız oynayacağı 6 saha bulunuyor İnegöl'de; Sanayi sahası zemin ve tribünler yeni yapıldı, geçtiğimiz sezon bu sahada hiç maç oynanmadı. Kurtuluş sahası 2011 yılı Ocak ayında maç oynanmaya başlandı, 13 yıl olmuş zemin bitik, geçtiğimiz sezon zemin yenilenecekti ama maalesef ilgililerin duyarsızlığından ayrılan para geri gitti. Bu sezon bu zeminde futbol oynanması çok zor. Yenice sahasında da durum aynı zemin bitik resmi maç zor oynanır, geçtiğimiz sezon resmi maç oynanmaya başlayan Alanyurt sahasında ve Orhaniye Sahasında zemin olarak sıkıntı yok ama orada da fiziki şartlarda sıkıntı var. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Cerrah sahası henüz resmi olarak açılmadı fiziki eksiklikleri var resmi maç oynanması şimdilik zor gibi.
Sanayi sahası ve Kurtuluş sahası da fiziki eksiklikler ve bakımsızlık sebebiyle eksiklikler ve olumsuzluklar var.
Kısacası yaklaşık 20 takımın oynadığı Bursa'mızın lokomotifi olan spor şehri İnegöl'ümüze bu görüntüler hiç ama hiç yakışmıyor.
Yetkili bir isimden önemli açıklamalar geldi. Yetkili şunları söyledi;
"Sn.Amatör Spor Kulübü Başk.ve yöneticileri; 2010 yılından itibaren Bursa Futbol İl Tertip Komite uyeliğim ve İlçe Futbol Temsilciliğim devam etmektedir. 2023-24 Futbol sezonu 2-3 Eylül tarihlerinde başlayacak. Mülkiyeti Beledyemize ait olan; Orhaniye, Yenice, Alanyurt, Kurtuluş futbol sahalarında kalıcı görevli personel bulunmamaktadır. Söz konusu sahaları Atrenman ve maçlarda kullanan Kulüp Başkanları, yöneticileri, Belediyemiz, GSİM ile birlikte toplantı yapmak istedik ancak muaffak olamadık. Söz konusu sahalarda görevli personele 2 maça 85 Tl olmak üzere oda en fazla 2 kişiye Futbol Federasyonunca ödenmektedir.
İnegölspor’un da Akademi ligleri bu sahalarda oynanmakta olup, geçen sezonun 2.yarı sağlıkçıların ve bu sahalarda görevli personele borcu bulunmaktadır. 3.lig Kulübü Kafkasspor da Akademi liglerine katılacaksa Saglık personeli ve görevli ücretleri ilgili kulüplerce karşılanmakta Federasyon herhangi bir ödeme yapmamaktadır. ücretlerin düşük olması nedeniyle personel ve sağlıkçı sıkıntısı yaşanacaktır.
Bilgilerinize Sözkonusu sahalarda eksiklikler bulunmaktadır, bu eksiklikler giderilmeden maçların oynanması ile ilgili sıkıntı yaşanacaktır.
Bilgilerinize rıca olunur"
Bursa Büyükşehir Belediyesi
Alinur Aktaş
İnegöl Belediyesi
Alper Taban
#inegölGençlikSporİlçeMüdürlüğü 



Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler