İstanbul futbolunda bir Tepük Ocağı geçti

İstanbul futbolunda bir Tepük Ocağı geçti
Türkfutbolunun en ilginç isimli kulüplerinden olan.

İstanbul futbolundan bir 'Tepük Ocağı' geçti...


Türk futbolunun en ilginç isimli kulüplerinden olan ancak bir süredir aktif durumda olmayan İkinci Nesil Tepük Ocağı, geçtiğimiz yıl sonunda sessiz sedasız tescilini kaybetti ve futbol sahnesinden çekildi...

2009 yılında 'futbol kulübü değil tepük ocağı' olarak reklamcı Ziya Bilici tarafından Kağıthane'de kurulan İkinci Nesil Tepük Ocağı bor beyaz renkleriyle A takım seviyesinde hiçbir zaman 2. Amatör'ü geçemezken ekseriyetle alt yapı kategorilerinde mütevazı şekilde mücadele etmişti.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde matematik ve genetik okuyan Ziya Bilici o dönemlerde Yerel Futbol'a verdiği demeçte şunları söylemişti: “Kulübümüz Kağıthane’nin kenar mahallelerinde kuruldu. Futbolcularımızın aileleri zamanında köyden kente göç eden insanlar. Biz bu birinci nesilin çocuklarına, yani ‘İkinci Nesil’e hizmet veriyoruz. İsmimizi de buradan aldık. ‘Niye Tepük Ocağı’ olduğuna gelince... Kaşgarlı Mahmud’un ‘Divan-ı Lügati’t Türk’ isimli eserinde ‘Tepük’ten, yani futbolun Türkler arasında oynanan ilk versiyonundan bahsedilir. Biz de bir futbol kulübüyüz. Madem ki oynadığımız oyunun bir Türkçe karşılığı var, biz de onu kullanmak istedik. Logomuzda, aklı temsilen Baykuş var. Renklerimiz açık turuncu-mor. Açık turuncu, her renkle uyum sağlayabilen bir renk. Mor ise farklılığımızı simgeliyor.”

 

Ziya Bilici, “Ben maç içinde küfür eden futbolcuyu takımda barındırmam. Kaybetmeyi, kavga etmeye tercih ederim. Kavga edip kazanacağımıza kazanmayalım daha iyi... A takımda üç Tıp öğrencisi var. Yönetim kurulundaysa, zamanında üniversite sınavlarında Türkiye’de ilk 100’e girmiş üç isim mevcut. Galatasaray’dan veya Fenerbahçe’den daha eğitimli yönetimimiz var. En büyük sıkıntımız tesis noksanlığı ve gelir yoklu. Kulübün masraflarının çoğunu ben ödüyorum" demişti.

Bilici'den sonra değişen yönetimler de kulübün makus talihini değiştiremedi. Kulüp son olarak 2016-17 sezonunda liglere katılırken U14, U15 ve U17'de oynadığı tüm maçları kaybetti. Sonrasında liglere girmeyen Tepük Ocağı 17.10.2023 tarihinde tescilini kaybetti ve futbol sahnesinden resmen çekildi.

Haber: Efkan Bucak 

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler