Bursa Süper Play-Off 2.Hafta'ya genel bir bakış

Bursa Süper Play-Off 2.Hafta'ya genel bir bakış
Bursa Süper Amatör Küme 2.Hafta'sı geride kaldı

PLAY-OFF HEYECANINDA 2.HAFTA!
Bursa Süper Amatör küme play-off'larında heyecan Bayram sonu oynanan 2. Hafta karşılaşmalarıyla devam etti.
Mücadelelerde oynan futbol sporseverleri maalesef tatmin etmedi, etmiyor. Favori gösterilen, (benim de favori gösterdiğim) 4 takımdan ikisi Bal'a çıkar dediğim İznikspor, Fethiye İdman Yurdu, Alanyurtspor ve Şükraniyespor'dan İznikspor ve Fethiye İdman Yurdu 1 galibiyet ve 1 beraberlik ile 4 puan toplayarak ilk iki sırada yer aldı. Alanyurtspor 2 beraberlik, Şükraniyespor ise 2 mağlubiyet ile kötü bir başlangıç yaptı. Benim de şans vermediğim 2 takım Karadeniz Güvenspor ile Orhaniyespor 2 beraberlik ile başladığı play-off mücadelesinde oynadığı pozitif futbol ve mücadele sporseverleri tabiki bizleri de yanılttı diyebilirim.
İkinci haftanın sonunda İznikspor ve Fethiye İdman Yurdu bir adım önde gibi ama bu hafta önemli maçlar var İznikspor ile Karadeniz Güvenspor, Alanyurtspor ile Fethiye İdman Yurdu karşılaşacak. Karadeniz Güvenspor’un ve Alanyurtspor kazanması halinde yarış tekrar baştan başlar gibi. Şükraniyespor Orhaniyespor maçı da Şükraniyespor'un ya tamam ya da devam maçı olacak tabiki diğer iki maçın sonuçları da çok önemli. Orhaniyespor kazanması halinde zirve yarışında bende varım diyecek.
İZNİKSPOR:
ilk maçta Şükraniyespor'u güzel bir oyundan sonra farklı mağlup etti, Orhaniyespor maçında ilk maçtaki performansından çok uzaktı ama diğer rakiplerinden puan ve oyun olarak bir tık önde diyebilirim. Bu hafta Karadeniz Güvenspor ile oynayacak bana göre favori, zor ve 3 ihtimalli bir maç.
FETHİYE İDMAN YURDU:
Sezonun en iyi kadrosuna sahip, bu ligin üzerinde bir kadro ama oynadığı futbol bu kalitede değil. İlk hafta Karadeniz Güvenspor ile golsüz berabere kaldı, bu hafta da maçın başında bulduğu golle kazandı. İlk iki hafta oynadığı futbol sporseverleri tatmin etmedi, etmiyor. Daha fazlasını oynayabilecek bir kadro. Bu hafta Alanyurtspor ile oynuyor, aynı gruptan çıkan iki takım, ligdeki maçlar 1-1 (Hükmen Fethiye İdman Yurdu 3-0) ve ikinci maçta Alanyurtspor uzatmalarda son dakika golüyle 2-1 kazanmıştı. Bu maçta ilk iki hafta Alanyurtspor'un oynadığı kötü futbol maçın favorisi Fethiye İdman Yurdu'nu yapıyor, beraberlik de olabilir.
ALANYURTSPOR:
Alanyurtspor sezonun en flaş takımı, grup maçlarında oynadığı futbol ile herkesin takdirini kazanmış, Bal'ın en güçlü adaylarından gösterilen takım play-off'larda tam bir hayal kırıklığı. Orhaniyespor ve Karadeniz Güvenspor maçlarında oynanan oyun gruptaki Alanyurtspor oyunuyla alakası yok. Bu düşüşün sebebi nedir bilemiyorum ama gidişat kötü, bu futbol Alanyurtspor'u Bal'a çıkartmaz.
KARADENİZ GÜVENSPOR:
Play-off'lara sürpriz bir şekilde teknik direktör Cüneyt Çetin ile yolları ayırıp Serkan Polat ile başlayan Karadeniz Güvenspor ilk maçta Favorilerden Fethiye İdman Yurdu ile berabere kaldıktan sonra ikinci maçında da yine Favorilerden Alanyurtspor ile 72. Dakikadan sonra 10 kişi oynadığı maçta 2-2 berabere kalarak zirve yarışında ben varım dedi. Oynadığı mücadeleci futbol, dirençli ve tempolu futbol bakalım Bal için yetecek mi? Bu hafta İznikspor ile oynayacak, İznikspor favori olmasına rağmen 3 neticede olabilir.
ORHANİYESPOR:
Orhaniyespor'da olumlu anlamda şaşırtmaya devam ediyor. İlk hafta Favorilerden Alanyurtspor ile 1-1, ikinci hafta yine favori İznikspor ile 0-0 beraberlik, alınan 2 puan sürpriz olarak nitelendirilebilir. Fakat Orhaniyespor iyi ve kaliteli bir kadroya sahip, taraftar gücü var sürpriz yapabilir. Şükraniyespor ile oynayacağı karşılaşmayı kazandığı takdirde zirve mücadelesinde ben de varım diyecek. Tek problem önemli isimlerinin sakat olması ve stoperi Can Yapa'nın kırmızı kart cezası.
ŞÜKRANİYESPOR:
Play-off'ların Favorilerden birisi, iyi başlayamadı İznikspor karşısında alınan farklı mağlubiyet ve ardından Fethiye İdman Yurdu karşısında 1-0'lık yenilgi onlar açısından iyi olmadı. Son yapılan transferler ile iyi, güçlü ve kaliteli bir takım oldular, tecrübeli bir teknik adam Selçuk Serbest ama kötü bir başlangıç, bu hafta diğer karşılaşmalarda skorlar ile ve Orhaniyespor karşısında alınacak bir galibiyet Şükraniyespor'u potada tutar ama mağlubiyet halinde bitime 2 hafta varken havlu atılabilir.
Sonuç olarak bu hafta maçlar çok önemli, İznikspor ile Fethiye İdman Yurdu büyük bir avantaj yakalayabilir veya mücadele tekrar baştan başlayabilir.
Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.
Saygılarımla.
Ahmet Mestan  



Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler