BAL ve diğer yerel ligler başlıyacak mı

BAL ve diğer yerel ligler başlıyacak mı
BAL ve yerel liglerde oynayan bir çok oyuncunun geçim kaynakları yok edilmiştir.

Türkiye’de profesyonel ligler geçen sezon oynandı. Fakat ne yazık BAL ligini oynatmamak için ellerinden geleni yapan TFF bir buçuk ay içinde ligi bitirme planlarını başardı. Koskoca bir sezonu amatör futbol adına hiçe saydılar. Yeni sezonda BAL ve yerel amatör liglerin oynanıp oynanmayacağı konusunda kesin bir açıklama yapılmaması spor camiasında kafalarda soru işareti yaratıyor. Fısıltı gazetesiyle kulaktan kulağı konuşulanlara göre BAL ligi ve yerel liglerin Ekim ayı içinde başlayacağı belirtiliyor. Bu konuda bir açıklama yapılması gerekir. TFF’nin BAL ve yerel ligleri oynatmama ihtimalinin olmaması gerekir. Haziran ayı itibarıyla Türkiye de turizm konusunda birçok serbestlik getirilmesi, kalabalıkların iç içe olması bir sorun yaratmıyorsa, BAL ve yerel liglerde bu kadar kalabalık olmayacağına göre liglerin mutlaka oynatılması gerekir. Yerel liglerin bir buçuk sezondur oynanmaması Türkiye’de futbolcuların yetiştirilmesinde önemli sorunlar yarattı. Bu durum birçok genç futbolcunun geleceklerini karartmış oluyor. Türkiye’de her zaman profesyonel takımlara futbolcu yetiştirilmesi anlamında yerel liglerin öneminin çok önemli olduğunu söyleyen TFF yetkililerinin yerel ligleri başlatmaları gerekir.

BAL ve yerel liglerde oynayan birçok futbolcunun geçim kaynakları yok edilmiştir. Türkiye’de nasıl ailesine ekmek götüremeyen çalışanlar mağdur olduysa, BAL ve yerel liglerde evlerine ekmek parası götüren sporcular ve antrenörler de mağdur oldular. Federasyon yetkililerinin yeni sezonda spor camiasını mağdur etmemeleri gerekir. TFF yöneticilerinin amatör liglere ne kadar önem verdiklerini, yeni sezonu başlatıp başlatmamaları kararıyla göreceğiz. Bu konuda Kocaeli olarak mutlaka KASKF Başkanımız Murat Aydın toplantılarda baskı yapmalıdır. Mutlaka yapacaktır. Bu konu hakkında Kocaeli spor camiasının da her gelişen olaylardan haberdar edilmesi gerekir. Mutlaka her spor adamının bir çevresi var. Spor adamları çevrelerinden ligler adına öğrendikleri konuları camiada konuşurlar. KASKF Başkanı Murat Aydın bu konuda kesin bir karar verilmese bile bazı planlamaların olduğu ve konuşulduğu için, spor camiasına bu konuşmalar hakkında bilgi verirse, spor camiası için daha verimli olur diye düşünüyorum. BAL ve yerel liglerde görev yapan futbolcular ve antrenörlerin geçen sezon yaşadıkları mağduriyeti bu sezon yaşamamaları için birçok alanda alınan serbestlik kararlarının TFF tarafından BAL ve yerel liglerde de alınması gerekir. 

Yazar:Murat Öğütveren Kocaeli

Bu haber toplam 8708 defa okunmuştur
Yorumlar
Sabahattin derin kızıltepe
8 Ağustos 2021 Pazar 11:48
11:48
Ali düşmez nihat betoncu ve sadece paraya bakan askfler ne işe yarıyor geçen sezon bir kaç futbolcu dışında ve bizim gibi bir kaç hoca başkan dışında kimseden ses çıkmadı onlarda yalanla oyaladılar oynatmadılar türizim geliri için vaka yine yükseliyor faturayı yine amatörlere çıkaracaklar artık herkesin ayağa kalkması lazım bu adamlarla iş yürümez edi bese yerter artık
46.221.253.124
Diğer Haberler
  • BAL ve diğer yerel ligler başlıyacak mı7 Ağustos 2021 Cumartesi 17:15
  • TFF'den Amatörler için müjdeli karar25 Temmuz 2021 Pazar 09:29
  •