Talihsiz serüvenler dizisi Küçükpazarspor'un terfi maçları

Talihsiz serüvenler dizisi Küçükpazarspor'un terfi maçları
Tam 9 kez 3.Lig'in kapısından dönen Küçükpazarspor'un öyküsünü okumaya ne dersiniz

Talihsiz Serüvenler Dizisi: Küçükpazarspor'un terfi maçları tarihi


Tam 9 kez 3. Lig'in kapısından dönen Küçükpazarspor'un öyküsünü okumaya ne dersiniz?


Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal'ın hayata gözlerini açtığı Küçükpazar... Bir semt olduğu için tam bir idari sınırı olmayan, İstanbul Manifaturacılar Çarşısı'nın (İMÇ) arkasında, Vefa semti, Haliç ve Tahtakale arasında kalan bölge olarak nitelendirebileceğimiz, bir dönem yerleşim olsa da şimdilerde iş yerlerinin artmasıyla yerleşik nüfusun pek kalmadığı bu mütevazı semtin Kemal Sunal'dan sonraki en büyük değeri, Küçükpazarspor... Özellikle 90'lardan sonra İstanbul futboluna damga vuran Küçükpazarspor defalarca 3. Lig'in kapısından dönen kırmızı-beyazlı ekip belki de bu konuda Türkiye'nin en şanssız kulüplerinden.

 


İlk ismi Altı Okspor
Küçükpazarspor'un kuruluşu 1946'a dayanıyor... O dönem mahalledeki Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatının gayretleriyle kurulan 'Altı Okspor' Kulübü ilk etapta gayri resmi olarak boks ve güreş branşlarında faaliyet gösterir. Kulübün kurucuları Hakif Özerdem, Ömer Yılmaz, Azmi Maytan, Tuan Özçetin ve Bahattin Odabaşı'dır. Semtteki Ayazma Kilisesi, kulübün halen faaliyet gösterdiği yeri bedelsiz olarak verir (Ki bu durum devam etmektedir). Daha sonra futbola da el atan kulüp ilk etapta turuncu-beyaz renklerde sahada yer alır. Zamanla kulübün ismi Küçükpazarspor, renkleri de kırmızı-beyaz olur (Bu arada semtteki Demokrat Partililer ise 1950'de Sakaryaspor'u kuracak, bu kulüp daha sonra İMÇ ile birleşip halen faaliyetlerine devam eden İMÇ Sakaryaspor olacaktır. Ancak iki kulüp arasında hiçbir zaman ideolojik tabanlı rekabet olmamış, bilakis iki ekip arasında büyük dayanışma süregelmiştir)

 


İlk şampiyonluk 20 yıl sonra
Kulüp ilk şampiyonluğunu 1965-66 yılında elde eder ve 2. Amatör Lig E Grubu'nu Eminönüspor (Daha sonra Kazım Karabekir Mevlanaspor oldu), Küçükayasofyaspor, Sirkecispor (Daha sonra Otogarspor oldu), Şehzadebaşıspor ve Yenikapıspor'un (Daha sonra Yıldıztabyaspor ile birleşti) önünde lider bitirir. Kulüp, 1. Amatör'deki ilk şampiyonluğunu ise 1971-72 sezonunda yaşar ve E Grubu'nu Paşabahçespor'un önünde averajla sezonu zirvede tamamlar. Altı grup liderinin tek grupta Küçükpazarspor beşinci olurken, şampiyon Tophane Tayfunspor ile 16 Şubat 1972'de oynadıkları maç oldukça olaylı geçer. Hakem Salih Durusoy Küçükpazarlı oyunculardan Zeki ve Orhan'ı dört dakika içinde atınca kırmızı-beyazlı idareciler 1-0 yenik götürdükleri maçın 65. dakikasında takımı sahadan çekerler.


Öz Vefalıların kulübü devralması
Güzel günler uzun sürmez ve kulüp 1974-75 sezonunda 1. Amatör'den düşünce sahipsiz kalır. Bu noktada, aralarında kulübün efsane başkanı Mesut Gülbaran'ın da bulunduğu, aslen Siirtli olan ancak Vefa ve Küçükpazar semtlerinde yıllardır ikamet eden, işletmeleri bulunan bir grup kulübü devralır. O günleri, kulüp yöneticilerinden Fuat Öztek aktarıyor:

"Bizim o dönem Öz Vefa isminde bir gayri federe kulübümüz vardı. O dönem biliyorsunuz turnuvalar çok modaydı. Mahallemizin gençlerinden oluşturduğumuz takımla birçok turnuvaya katıldık. Epey de profesyonel oyuncu çıktı oradan. O dönem komşu semtin takımı Küçükpazarspor sahipsiz kalmıştı. Sene sanıyorum 1975'ti... Mesut Gülbaran önderliğinde semtimizin ağabeylerinin de bulunduğu bir grup kulübü devraldı. 15-16 kişilik bir yönetim oluşturuldu, herkes Siirtliydi o yönetimde. Küçükpazar o dönem ikamet yeriydi. Rahmetli Kemal Sunal'ın evi iki arka sokaktaydı, zaman zaman arkadaşlarıyla kulübe gelirdi. Semtten isimler oynardı hep. Alt yapı kurduk. Ne zaman ki semtin yapısı değişti, iş yerleri çoğaldı, futbolcu bulamaz olduk. Bu nedenle dışarıdan transfer yapmaya başladık."

İETT ve Tekel'i geçen takım
Küçükpazarspor tarihinde ilk kez 1980-81 sezonunda 1. Amatör Küme'ye çıkar. Kulüp o sezonu Kuştepespor'un ardından averajla ikinci tamamlar ve bir üst lige terfi eder. Kırmızı-Beyazlı ekip 1. Amatör'deki ilk sezonunu beşinci bitirdikten sonra 1982-82 sezonunda 1. Amatör Lig H Grubu'nda İETT ve Tekelspor gibi iki güçlü ekibin önünde şampiyon olur. İstanbul Şampiyonası'nda 7 maçta tek beraberlik alabilen Eminönü temsilcisi buna karşın beğeni toplar. Hatta dönemin Milliyet Gazetesi yazarı İhsan Binici, İstanbul Şampiyonu Cankurtaranspor'un Küçükpazarspor'u 4-1 mağlup ettiği maçın kritiğinde "Genç bir ekiple mücadele eden Küçükpazar, hiçbir iddiası olmamasına rağmen centilmence ve dişe diş oyun ortaya koymasına rağmen, hırslı Cankurtaran forvetinin gollerine mani olamadı" ifadelerini kullanır.

 

 

Kurayla gelen grup ÅŸampiyonluÄŸu
İstanbul Şampiyonası'na aradığını bulamayan Küçükpazarspor buna karşın Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'nda Tekirdağ grubunu - biraz da şansının yardımıyla- lider bitirmeyi başarır. İlk maçında Babaeskispor ile 1-1 berabere kalan, Uzunköprüspor'u yenen Küçükpazarspor ikinci karşılaşmada Çanakkale Jandarmagücü'ne kaybedince, grupta üç takım da aynı puan ve averaja sahip olur. Atılan kurayı kazanan Küçükpazarspor ikinci tura çıkar. İstanbul ekibi, İzmit'teki ikinci etapta grubu şampiyon tamamlayan, o sezonun Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası finalisti Sakarya Karadenizspor ve Ereğli Erdemirspor ile 0-0 berabere kalırken, Çorluspor'a 5-1 yenilince elenir.

Türkiye Kupası macerası
Küçükpazar, Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'na katıldığı için sonraki sezon statü gereği Türkiye Kupası'na katılır. Tarihinde ilk (ve şimdiye dek) son kez katıldığı bu kupada ilk turda bir diğer İstanbul ekibi olan (ve bir önceki sezon 3. tura kadar çıkan) Cerrahpaşaspor ile eşleşen kırmızı-beyazlı ekip rakibine iki maçta da 3-0 ve 4-1'lik skorlarla mağlup olarak elenir.

 

 

1989-90: Şehzadebaşı ile rekabet ve şampiyonluk
Bu başarılı deneyimin ardından Küçükpazarspor 1989-90 sezonuna kadar orta sıra takımı hüviyetine bürünür. Elde edilen en iyi derece bir kereye mahsus olmak üzere üçüncülük olur... 1989-90 sezonunda çok iddialı bir kadro kuran Küçükpazarspor, 1. Amatör Lig 3. Grup'u, o dönemin en iyi takımlarından olan Şehzadebaşıspor'un 2 puan önünde, 22 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik ile şampiyon tamamlar. Kırmızı-Beyazlılar 50 gol atarken, kalelerinde sadece 9 gole izin verir. İkinci Şehzadebaşı da o sezon tek yenilgisini Küçükpazar'dan alır. 16 Aralık 1989 günü Kartal Stadı'nda oynanan maçta Şehzadebaşıspor daha atak olan taraf olmasına karşın kaleci Ogün muhteşem bir 90 dakika çıkarırken, 75. dakikada sahneye çıkan Mustafa, Küçükpazar'a galibiyeti getiren golü atar.

İstanbul Şampiyonası'nda Çengelköyspor, Haznedar Güvenspor ve Sefaköyspor ile aynı gruba düşen Küçükpazarspor, ilk maçta o dönemlerin iddialı takımı (Daha sonradan Kapalıçarşıspor ile birleşerek Güngören Belediyespor ismini alacak olan) Haznedar Güvenspor ile 0-0 beraber kalır. İkinci maçta Sefaköyspor'a 1-0 yenilen Eminönü temsilcisi son karşılaşmada Çengelköyspor'a 4-1 kaybederek elenir. Ferdin Ergenç'in 32. dakikada durumu 2-1'e getiren golü, Küçükpazarspor'un o gruptaki tek golü olarak kayıtlara geçer.

Türkiye Şampiyonası'nda Küçükpazar fırtınası
Ancak Küçükpazarspor için önemli olan Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'ndır. Nitekim Kırmızı-Beyazlılar adeta fırtına gibi eser.. Eskişehir grubuna giden Küçükpazarspor ilk maçında Zonguldak Kozluspor'u 13. dakikada 'Amatörün Tanjusu' Tanju'su lakaplı Ferdin'in penaltıdan ve 50'de Nejat'ın attığı gollerle 2-0 mağlup eder. Bir sonraki gün Ayvalık Adaspor'u 2-1, sonraki maçta Bilecik Köy Hizmetleri'ni 5-1 mağlup eden Küçükpazarspor ikinci kademeye çıkar.

 

 

İkinci kademede Konya'nın yolunu tutan İstanbul temsilcisi ilk karşılaşmada İzmir Köy Hizmetleri karşısında oldukça zorlanır. Henüz 5. dakikada Zeynel ile öne geçen Küçükpazar, bir ara 3-2 yenik duruma düştüğü maçta beraberliği, Ferdin'in 75. dakikada attığı beraberlik golüyle kurtarır. Sonraki maçta Köy Hizmetleri, Çankırı TEK'e 4-3 yenilince 8 Nisan 1990'daki Çankırı TEK maçı final maçı havasına bürünür. Ancak düdük çaldıktan sonra anlaşılır ki karşılaşma bir final gibi değil, hazırlık maçı gibi geçecektir zira iki takım arasındaki kalite farkı kendisini çabuk gösterir. Buna Çankırı ekibinin yorgunluğu da eklenince Küçükpazarspor sahadan 9-1 galip ayrılır ve gruptan çıkar.

Rakip: Mehmet Ağar'ın Ankara Polisgücü'sü
Üçüncü Lig yolunda son viraj, Aydın'daki üçüncü kademedir. Rakipler, A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Tınaz Tırpan'ın çalıştırdığı, daha sonra Emniyet Genel Müdürü, Adalet ve İçişleri Bakanı, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlıklarını yapacak olan, o dönem Ankara Emniyet Müdürü olan Mehmet Ağar'ın büyük destek verdiği Ankara Polisgücü ile bir önceki kademede İstanbul'un en iddialı ekiplerinden İSK'yi 2-0 yenmeyi başaran İzmir temsilcisi Selçuk Efesspor'dur.

Küçükpazar ilk maçta Polisgücü'ne 4-1 mağlup olur. Ankara ekibi 16'da Cavit, 44 ve 61'de Önder, 49'da Taner'in golleriyle dört farkı yakalarken Küçükpazar'ın tek sayısını 70'te Ramazan atar. İddiasını sürdürmek için ikinci maçı mutlaka kazanmak zorunda olan Küçükpazar, Efes karşısında devre biterken Melih'in 43'teki golüyle yenik kapatır. Maçın bitimine 4 dakika kala Ferdin'le eşitliği sağlayan Eminönü temsilcisi, galibiyet için bastırdığı anlarda 89'da, oyuna sonradan giren Emrullah'ın golüyle büyük şok yaşar ve elenir. Küçükpazar böylece Türkiye Şampiyonası'na veda ederken, ertesi gün Selçuk Efesspor'u 4-3 yenen Polisgücü grubu şampiyon bitirir ve 3. Lig'e yükselir. Aydın Grubu İstanbul takımları için kabus gibi biterken, Dikilitaşspor da Erzurum Yolspor'a 2-1 kaybederek profesyonel lig biletini kaçırır.

Amatör Milli Takım'da üç Küçükpazarlı
Aydın grubunda Küçükpazarspor için tek teselli, üç futbolcusunun (Sefa, Ferdin, Muhsin) Türkiye Amatör Milli Takımı'na seçilmesi olur. ABD'de her yıl geleneksel olarak kutlanan Türk Günü kapsamındaki etkinliklerde maç yapmak üzere, A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Tınaz Tırpan'dan amatör bir takım seçmesi istenir. Aynı zamanda Ankara Polisgücü'nün de teknik direktörü olan Tırpan, terfi maçlarında beğendiği Ferdin, Sefa ve Muhsin'i de alır. Küçükpazarsporlu üç ismin yer aldığı Türkiye Amatör Milli Takımı, ABD'de New Jersey Türk Karması ve bir Amerikan ekibi ile özel maçlar yapar. Şehzadebaşı'ndan sonra Küçükpazar'da da gol kralı olan Ferdin, 3. Lig ekibi Malkaraspor'a transfer olur.


'Sefa geldi, kesin ÅŸampiyonuz'
Amatör Milli Takım'a giden isimlerden Küçükpazarsporlu isimlerden olan, bir sezon Fenerbahçe forması da giyen Sefa Güven o sezonu şöyle anımsıyor: "Vefaspor'da yetiştim, burada profesyonel oldum. 23 yaşındayken Fenerbahçe'ye transferim gerçekleşti. O zaman teknik direktör Stankoviç'ti. Bir sezon Fenerbahçe'nin maaşlı futbolcusu olarak görev aldım. Bandırmaspor, İnegölspor ve Kütahyaspor'da ikişer sezonun ardından amatörlüğe döndüm. 1989'da Küçükpazar ile anlaştığımda başkan Muhit Gürses'ti. Küçükpazar'a gidişimde Muhit Başkan'ın rolü büyüktür. Küçükpazar öteden beri iyi takımdı tek eksikleri şampiyonluktu. Muhit Başkan beni gördüğünde 'Kesin şampiyonuz' demişti hiç unutmam. Benim gibi profesyonelden dönen pek yoktu ancak çok iyi bir takımdık. Asker arkadaşım Ferdin vardı mesela Şehzadebaşı'ndan geldi o sezon. Amatörün Tanju'su derdik. Kulübün imkanları da iyiydi. Ne yalan söyleyeyim, profesyonel futboldan kazanamadığımı amatörde Küçükpazarspor'da oynadığım dönemde kazandım. Bunun karşılığını da verebildiğimi umuyorum. O sezon şampiyon olduk gerçekten de ancak 3. Lig'e çıkamamak bizi çok üzmüştü. Çok iyi bir hava vardı o sezon. Her taraftan seyirci gelirdi. Benim semtim Çırçır'dan bile gelen çok seyircimiz vardı."

 


Deplasmanlı Amatör Lig'de ilk şampiyonluk
Küçükpazarspor, bir önceki sezon grup lideri olduğu için yeni kurulan Deplasmanlı Amatör Lig'e alınır. 17. Grup'ta yer alan Küçükpazarspor 18 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik ve tek yenilgiyle 43 puan alır ve en yakın takipçisi Dikilitaşspor'un önünde şampiyon olur. Takım 34 gol atarken sadece 9 gol yer. Bu iki takımı sırasıyla Sakarya Mithatpaşaspor (Daha sonra Sapancaspor oldu), Okmeydanı Fetihspor, Kocaeli Kağıtspor, Sakarya Kuyudibi Savaşspor, Kocaeli TEK, Sakarya Yıldırımspor, Yalova Doğanspor ve Karasu Aziziyespor takip eder.

 



Küme düşen takımı aldılar, lider Küçükpazar alınmadı
3. Lig'e çıkmak için beş takımın yer aldığı bir play-off grubuna çıkan Eminönü temsilcisi, İSKİ, Sefaköyspor, Manisa Köy Hizmetleri ve Zonguldak Kozluspor'un yer aldığı grupta sadece Kozluspor'u yenebilirken, 5 puanla dördüncü olur. Bu grubu, daha sonra Süper Lig'de Başakşehir FK adıyla şampiyon olarak tarih yazacak olan İSKİ şampiyon tamamlayarak 3. Lig'e çıkar. 1990-91 sezonu Türk futbolu adına enteresan bir sezon olur. Esasen DAL'dan 3. Lig'e dört takım çıkarılması planlanmıştır ancak o dönem siyasi baskılar nedeniyle, DAL'da play-ff şampiyonu olan 4 takımın yanı sıra, aralarında DAL 5. Grup'ta küme düşen Silifkespor'un da bulunduğu 9 takım 3. Lig'e alınır. Bu durum elbette, aralarında Küçükpazarspor'un da bulunduğu DAL grup şampiyonları tarafından tepkiyle karşılanır.

Üst üste ikinci DAL şampiyonluğu
1991-92 sezonuna Küçükpazarspor yine çok iddialı girer. Memduh Erol başkanlığındaki yönetim takımın başına Behçet Arkun'u getirir. Kadro 11 futbolcu ile takviye edilir. Haznedar Güvenspor (Güngören Belediyespor oldu), Kağıthanespor, Paşabahçespor, Yayla İdman Yurdu (Bahçelievler İdman Yurdu oldu), PEG Profilospor (Çerkezköy Belediyespor oldu), Tekirdağ Köy Hizmetleri ve Tekirdağ TEK ile aynı grupta yer alan Küçükpazarspor şampiyon olarak play-off'a kalır.

Şehzadebaşıspor'la olaylı yarı final
Play-off'ta ilk kademeyi hasarsız geçen Küçükpazarspor, 16-20 Haziran 1992 tarihleri arasında oynanan ikinci kademe maçları için Tekirdağ'ın yolunu tutar. Altı takımın yer aldığı grup merkezinde A Grubu'nda Küçükpazarspor'un rakipleri Şehzadebaşıspor ve Edirne Trakya Üniversitesi olur. İlk maçta Şehzadebaşıspor Trakya Üniversitesi'ni 3-1 yener, bir gün sonra Küçükpazar da Edirnelileri Ferdin ve Küçük Hakan'ın ikişer golüyle 4-0 mağlup eder. 18 Haziran'da oynanan üçüncü maçta Küçükpazarspor, Şehzadebaşıspor'u 2-0 mağlup ederek finale kalır. Oldukça gergin geçen bu maçın 90. dakikasında Küçükpazarspor'un skoru 2-0 yapan golü sonrası Şehzadebaşıspor yönetimi takımlarını sahadan çekmek ister ancak hakem Şükrü Aydemir bitiş düdüğünü çalarak soyunma odasının yolunu tutar. Sonrasında iki takım futbolcuları birbirine girer, olaylar güçlükle bastırılır.

 

 

Ve final... Rakip DikilitaÅŸ
Finaldeki rakip, Bursa Emniyetspor ve Sakarya Demirspor'u saf dışı bırakan Dikilitaşspor'dur. İki sezon önce Aydın'daki Türkiye Şampiyonası son etabından hayal kırıklığıyla dönen iki takımdan biri bu kez gülecektir. Namık Kemal Stadı'nda büyük güvenlik önlemleri altında başlayan, Rıza Özahioğlu'nun düdük çaldığı karşılaşmaya Küçükpazarspor Ahmet, Hüseyin, Faik, Vedat, Mustafa, Zeynel, Mehmet, K.Hakan, Murat, Ferdi, Sefa 11'iyle çıkar. Dikilitaşspor ise Mustafa, K.Mehmet, İsmail, Şeref, Olcay, Adnan, Emirhan, Kerem, Kamil, Hüsnü, Yaşar tertibiyle sahadadır.

Kerem Alışık'ın günü
İlk yarısı golsüz biten maçın 46. dakikasında Dikilitaş, Sadri Alışık'ın oğlu, ünlü tiyatro oyuncusu Kerem Alışık'ın golüyle 1-0 öne geçer. O dönem henüz oyunculuk kariyeri olmayan Alışık futbolcu kimliğiyle bilinmektedir. Hatta eski futbolcu, şimdilerin yorumcusu Sinan Engin Kerem Alışık için "Kerem çok iyi futbol oynardı, ailesi fakir olsaydı devam ederdi. Sakatlığını bahane etti. Gitti artist oldu" ifadelerini kullanmıştır. Nitekim Kerem Alışık kariyerinin en iyi maçlarından birini o gün Tekirdağ'da Dikilitaş formasıyla Küçükpazar karşısında çıkarır.

DikilitaÅŸ 10 kiÅŸi
Ancak Küçükpazar da iddialıdır. Nitekim baskıya başlarlar. 60'ta Ferdin'in şutunda kaleciyi geçen topu K.Mehmet çizgiden elle çıkarınca hakem penaltı noktasını gösterir, Mehmet'i de oyundan atar. Penaltıda topun başına geçen Ferdin hata yapmaz ve skor 1-1 olur.
Sonrasını o gün tribünde olan, o dönem yönetici olarak görev yapan Mesut Gülbaran'dan dinleyelim: "Beraberlik bize büyük moral oldu. Rakip de 10 kişi olunca biz bastırmaya başladık. Dikilitaş'ın da yavaş yavaş demoralize olmaya başladığını hissediyorduk. Tribündeki taraftarları da agresifleşmeye başlamıştı. Sahayla çok oynayan bir tribünleri vardı, hakemi de etkilediler biraz, biz o gün biraz ezildik o bakımdan. Dakika 73'te bizim Sefa bir vurdu top direkten döndü, akabinde Dikilitaş çok hızlı geldi, Kerem Alışık çok sert bir şut çekti, Ahmet çıkardı ancak dönen topu bir oyuncuları tamamladı, 2-1 geriye düştük. Eğer Sefa'nın o topu girse belki de biz 3. Lig'deydik..."

'Ayakta durmakta zorluk çekiyorduk'
Mesut Başkan'ın da anlattığı gibi Dikilitaş 73. dakikada Adnan'ın sert şutuyla 2-1 öne geçer. Kalan bölümde Küçükpazar 10 kişi oynayan rakibine bir türlü gol atamaz. Takımın en golcü ismi, Galatasaray alt yapısıdan yetişme Ferdin Ergenç o gün takımca ayakta kalmakta zorluk çektiklerini belirterek, "Namık Kemal Stadı'nın çim zemini çok kaygandı. O gün uygun bir kramponumuzun olmaması bizi çok etkiledi. Dikilitaşlılar çivili kramponlarla oynamışlardı. Bunun avantajını iyi kullandılar" demekte.

 

 

DAL'dan düşüş
Bu büyük hayal kırıklığı, 1992-93 sezonunda daha da katlanır. Deplasmanlı Amatör Lig'de PEG Profilo, Cerrahpaşaspor, Altınyıldızspor, Kağıthanespor, Yauz Sultan Selimspor ve Tekirdağ Tarımgücü ile aynı grupta yer alan Küçükpazar, PEG Profilo'nun şampiyon, Cerrahpaşa'nın ikinci olduğu bu grupta o sezonki statü gereği ilk ikiye giremediği için küme düşer.

1993-94: Biz kazanıyoruz onlar seviniyor!
Küçükpazarspor 1993-94 sezonunda İstanbul 1. Amatör Lig 6.Grup'ta yer alır. Kırmızı-Beyazlılar Denizcilik İşletmeleri ve Otomarsan gibi iki güçlü ekibe 10 puan fark atarak şampiyon olur. 18 maçta tek yenilgi alan Eminönü temsilcisi 53 gol atıp sadece 7 gol yer. 3. Lig'e terfi maçları için Bursa'nın yolunu tutan kırmızı-beyazlılar ilk maçta Afyon Şekerspor ile 3-3 beraber kaldıktan sonra, İzmir Örnekköyspor ve Bozüyük Vitraspor'u farklı mağlup eder. Son maçta ilginç bir şey olur. Tribündeki Afyon Şekersporlular, art arda gelen Küçükpazar gollerine karşın gayet mutludur! Mesut Gülbaran, Vitra maçının ikinci yarısında, karşılaşmayı izleyen Şekersporluların sevinmelerine o an bir anlam veremediklerini belirtmekte. Zira şampiyon Küçükpazarspor'dur. Yani öyle olması gerekir ancak çok küçük bir hata Küçükpazarspor'u yakar.

Kontenjan hatası ve kaçan 3. Lig
Yaşananları anlayabilmek için öncelikle o sezonki durumu anlatmakta fayda var... Yeni özerkleşen TFF, o sezon Deplasmanlı Amatör Lig'i son kez oynatmıştır. DAL'dan 28 takımı 3. Lig'e çıkarır. Normalde DAL'a çıkması gereken yerel lig takımlarının mağdur olmaması için de ayrıca 3. Lig'e terfi maçları oynatılır. Kargaşa ortamı nedeniyle bu maçlar ancak nisan sonu ve mayıs başında oynatılabilir. Küçükpazarspor ise o sezon 30 yaş üstü kontenjanını Sefa Güven ve Ferdin Ergenç'le doldurmaktadır. Takım, Bursa'da son maç Bozüyük Vitraspor karşısında 5-1 öndeyken son bölümde oyuna Muhsin alınır. Küçükpazarsporluları yanıltan, Muhsin'in o sezon esasen kontenjan olmamasıdır. Lakin maçların sarktığı dönemde bu futbolcu 30 yaşını doldurmuştur (Hatta tüm takım beraber doğum gününü kutlarlar) ve Bursa'daki maçlara çıktığında o artık bir 'konten'jandır. Gözden kaçırılan bu ufak ayrıntı ve dönemin kurallarına bağlı olarak Afyon Şekerspor'un itirazı sonrası Küçükpazarspor, Vitraspor karşısında 5-1 kazandığı maçı hükmen 3-0 kaybeder. Gruptan çıkan takım Afyon Şekerspor olur. (Lakin Şekerspor da ikinci turda elenir. O şampiyonadan İstanbul Tepecikspor, Kırıkkale Belediyespor ve Hatay Polisgücü 3. Lig'e çıkar).

1995-96: Küçükpazar-Galata rekabeti
Küçükpazarspor 1994-95 sezonunda çok sert iki rakibe denk gelir: 1. Amatör Lig 16. Grup'ta Hürriyetgücü ve Feriköyspor yenilgi almadan ilk iki sırayı elde ederken, üçüncü olan Küçükpazarspor sezonu erken tamamlar. 1995-96 sezonunda 1. Amatör Lig 7. Grup'ta futbolseverler muhteşem bir Küçükpazar-Galata çekişmesi izler. İki takım da 18 maçta 15'er galibiyet ve 3'er beraberlikle 48'er puan toplar. İki takım da sadece 7'şer gol yer. Şampiyonu atılan gol sayısı belirler: Galata'nın 48 golüne karşılık tam 71 gol atan Küçükpazar ipi göğüsleyen takım olur. 3, Lig terfi maçlarında ilk etap için Balıkesir'e giden kırmızı-beyazlı takım ilk iki maçı rahat geçtikten sonra finalde, bir önceki gün Esenler Öz Yavuzselimspor ile karakolluk olan Salihli Emirspor ile karşılaşır ve rakibini 4-1 mağlup ederek ikinci kademeye kalır.

 

 

3-0 öne geçilen maçta 3. Lig'i uzatmada kaçırmak...
14-18 Mayıs 1996 tarihleri arasındaki ikinci kademe için istikamet Kütahya'dır. Beş takımlı grupta ilk iki 3. Lig'e yükselecektir. Küçükpazar çok kötü bir başlangıç yaparak İzmir Çiğlispor'a 2-1 yenilir. Sonraki maçta Çanakkale Kepezspor karşısındaki 1-1'lik skor umutların sürmesini sağlar. Üçüncü gün Ankara TEK karşısında zor da olsa alınan 3-2'lik galibiyet umutları son maça taşır.
Son maça girerken puan durumu şu şekildedir: Çanakkale Kepez 10, Konya Yol 6, Küçükpazar 4, Çiğli 3, Ankara TEK 0.
Kepez maçlarını tamamlamış ve 3. Lig'e çıkmıştır. İkinci takımı Yolspor-Küçükpazarspor karşılaşmasının skoru belli edecektir. Küçükpazar bu tarihi maça adeta rüya gibi başlar ve ilk yarıyı 3-0 önde tamamladık.
İkinci yarı ise bambaşka bir hikayedir. Sefa Güven'den dinleyelim: "Bir önceki maçta terslik olmuştu, dizimden sakattım. Konya Yolspor maçına yedek başladım. İlk yarı 3-0 öndeydik. İkinci yarının başında bir gol yedik. Bizim takımda nedense bir panik dalgası başladı. Çok geçmeden bir tane daha gol yedik 3-2 oldu. Hoca beni oyuna aldı ancak Yolspor çok morallenmişti, bizim takım çok demoralize haldeydi, nitekim 3-3 oldu. Bize galibiyet gerekiyor... Son bölümde bastırmaya başladık. Ben sağ açık, sol açık ve forvet oynardım. Ceza sahasında çok etkiliydim, çok penaltı aldırırdım. Hatta rakip teknik adamlar 'Sefa'yı 18'e sokmayın' derlerdi. Yolspor karşısında da 90'da gelen ortayı uçarak kafayla tamamlayıp takımı 4-3 öne geçirdim.
O anki mutluluğu anlatamam. Bu skorla 3. Lig'eç çıkıyorduk. Takımı toparladım 'Bu iş bitti çocuklar, hadi hep beraber bu skorla tamamlıyoruz. Gerekirse gelen topu dışarı vurun gitsin' diyerek takımı cesaretlendirmeye çalıştım."

Hakem 5 dakika uzatma gösterir... Artık dakikalar geçmek bilmemektedir. Konya Yolspor doldur boşaltlarla, tüm hatlarıyla Küçükpazar kalesine bastırır. Nitekim 90+5'te Konya ekibi golü bulur. maç da bu golle 4-4 biter. Yolspor 3. Lig'e çıkarken Küçükpazarspor bir kez daha büyük hayal kırıklığı ile evine döner.

Travma yılları ardından Milenyum'la gelen yükseliş
Son 6 sezonda 5. kez 3. Lig'in kapısından dönen Küçükpazarspor 90'ların ikinci yarısında vites düşürür. Sonraki beş sezon kırmızı-beyazlılar orta sıra takımı hüviyetine bürünür, en iyi derece 1999-2000'deki üçüncülüktür. Bununla beraber takım iki kez altıncılık görür. Milenyum'la beraber Başkan Mesut Gülbaran kolları sıvar ve iddialı bir kadro kurar.

Takım 2001-2002 sezonunda 1. Amatör Lig'de grubunu Taksimspor'un önünde şampiyon tamamlar ancak play-off'ta komşu semtin takımı Vefaspor'a karşı alınan 2-0'lık yenilgi, akabinde 1-1'lik Esenlerspor beraberliği Küçükpazar'ın sezonu o noktada kapatmasına neden olur.

Maç yapmadan geçilen play-off grubu
Hız kesmeyen Küçükpazar bir sonraki sezon Kamuran Gazi yönetiminde 1. Amatör Lig 13. Grup'u, Fatih Yaylaspor'un önünde namağlup şampiyon bitirir. Play-off'ta rakipler, komşu kulüp İMÇ Sakaryaspor ile çoğu kez idmanların yapıldığı Kulaksız Stadı'nın ev sahibi Kulaksız Okspor'dur. Lakin grubun ilk haftasında İMÇ Sakaryaspor ve Kulaksız Okspor arasındaki maç büyük olaylara sahne olunca iki takım da ihraç edilir. Küçükpazar topa dokunmadan grubu lider tamamlar ve 3. Lig'e yükselme maçlarına katılmaya hak kazanır.

Ä°lk Ä°stanbul ÅŸampiyonluÄŸu
O dönem yapılan İstanbul Şampiyonası'nda Dudulluspor, Küçükçekmecespor ve Selimiyespor ile aynı grupta yer alan kırmızı-beyazlı ekip, Küçükçekmecespor'u yenip, Selimiyespor ile berabere kalır, Dudulluspor'a kaybeder. Grupta Selimiye tüm maçlarında berabere kalırken diğer üç takım dörder puan ve 0 averajla sıralanır. Daha fazla gol atan Küçükpazar lider olarak çeyrek finale çıkar. Son sekizde Rumeli Kavağıspor'u 4-0, yarı finalde Halil Rıfat Paşaspor'u 2-0 mağlup eden Küçükpazar finalde Hadımköyspor'u 2-1'le geçip tarihindeki ilk İstanbul şampiyonluğuna uzanır.

 


'Hakan Altun ve Seray Sever maçlarımıza gelirdi'
Alt yapısı Gaziosmanpaşaspor olan, o sezona 2. Lig ekiplerinden Hakkarispor'da başlayan ancak bu ekipteki sıkıntılar nedeniyle devre arasında amatöre dönerek Küçükpazarspor ile anlaşan Salurhan Güleryüz, o sezonu şöyle anımsıyor: "Kamuran Gazi hocanın oluşturduğu genç, koşan bir ekiptik. Takımda iki tecrübeli isim, Yılmaz Beyaz ve Ergun Erikdemir vardı. Bu iki ağabeyimizin liderliğinde, dinamik bir takımdık. Elbette profesyonel bir takımdık, herkesin belli bir kariyeri vardı. O sezon antrenmanları Kulaksız Okspor Sahası'nda yapıyorduk ancak oradaki tesisler kısıtlı olduğundan idman sonrası Küçükpazar'a gelip buradaki bir hamamda duş alıyorduk. O sezon Eyüp Stadı'nda Hadımköyspor ile yaptığımız final maçını unutamam. Hadımköyspor gerçekten çok iyi bir takımdı. Yanlış hatırlamıyorsam başlarında eski G.Saraylı Savaş Demiral vardı. Golleri Ergun Erikdemir ve ben atmıştık. Sezon bitmemişti ama ben o maçla Batman Petrolspor'a transfer olmuştum. O sezon camiada güzel bir sinerji vardı. Taraftarla zaten genelde mahalleden çocukluk arkadaşıydı. Genel kaptanımız Hasan Altun'un oğlu ünlü şarkıcı Hakan Altun da o sezon maçlarımıza çok gelirdi. Hatta unutmam o dönem sunucu Seray Sever'le ilişkileri vardı. Hakan Bey, Seray Hanım'ı da maçlara getirmişti."

Gazi'nin ayrılışı, Erdi Demir'in gelişi
Bu arada terfi maçları öncesi önemli bir gelişme yaşanır ve Kamuran Hoca ile yollar ayrılır, takımın başına eski Fenerbahçeli futbolcu Erdi Demir getirilir. 3. Lig'e terfi maçları için 9-13 Nisan 2003 tarihleri arasında, Fatih ilçesinin bir diğer takımı Çapaspor ile birlikte Eskişehir'e giden Küçükpazarspor burada sırasıyla Sakarya Erenlerspor'u 4-3, Bozüyükspor'u 4-2 yenip finale çıkar. Diğer tarafta Çapaspor'un ilk turda Düzce Gölyakaspor'a 1-0'lık skorla elenmesiyle beklenen İstanbul finali gerçekleşmez. Finalde Sakarya Pamukovaspor ile karşılaşan Küçükpazarspor rakibini 2-1 mağlup eder ve adını ikinci tura yazdırır.

Yeniköy'e kaybedilen final ve yine kaçan 3. Lig
Küçükpazarspor'un önünde 3. Lig için artık sadece iki maç vardır. Takım İstanbul şampiyonu olarak gittiği Kayseri Grubu'nun en büyük favorisi olarak gösterilmektedir. Nitekim yarı finaldeki Uşak Gençlerbirliği karşılaşması 4-2 kazanılır. Finaldeki rakip, İzmir Atillaspor'u 1-0 yenen bir diğer İstanbul ekibi, Yeniköyspor'dur. Kayseri Şehir Stadı'nda Ali Uluyol'un yönettiği maçta uzun süre eşitlik bozulmaz. Durum 0-0'ken Küçükpazar'ın bir topu çizgiden çıkarılırken, Yeniköyspor son 20 dakikalık bölümde bulduğu üst üste gollerle sahadan 3-0 galip ayrılır ve 3. Lig'e çıkan taraf olur. Karşılaşma sonrası iki takım arasında arbede yaşanır.

 

 

'Ali Uluyol oynamamıza izin vermedi'
Salurhan Güleryüz, o sezonki terfi maçlarını şöyle aktarıyor: "İlk kademe benim adıma çok iyi geçmişti, toplamda 5 gol atmıştık. İlk kademede en zor takım Bozüyükspor'du. Onlar da iyi kadro kurmuşlardı ve bizi zorladılar. Kayseri'de Uşak Gençlerbirliği karşısında iki gol atmıştım. Harika oynuyorduk. Final ise bambaşka bir havadaydı. Hakem Uluyol oynamamıza izin vermedi. Buna rağmen iyiydik. Gelen bir ortaya kafa vurdum, top çizgiyi geçti, hatta yardımcı hakem ortaya koştu ancak Ali Uluyol golü vermedi. 70. dakika civarlarında Yeniköy'ün Gaziosmanpaşa alt yapısından bir sol beki vardı, onun frikiğiyle öne geçtiler. Sonrasında iki gol daha yedik. Maç çok gergindi. Yani çok aman aman bir seyirci de yoktu ancak bir şeyler olacağı seziliyordu. Çok fazla polis vardı. Kaç yıl futbol oynadım hiçbir maçta o kadar polis görmedim. Zaten hakem de çıkış koridoruna yaklaşıp düdüğü çaldı ve kaçtı. Sonra iki futbolcu arasındaki kavga herkese sıçradı. Oldukça büyük bir kavga olmuştu. Takımca çok iyiydik. O sezon çok yazık oldu bize."

'Rahat çıkarız diyorduk'
Küçükpazarspor'un sağ beki Ulaş Demirelli de "O maçta Yeniköy'den daha iyiydik" derken o günleri şöyle anımsıyor: "Adı amatör olsa da o takım profesyoneldi. Kasımpaşa'dan 3-4 kişi gelmişti. 2. Lig ayarında bir kadro kurulmuştu. Para sıkıntısı yoktu. Verilen sözlerin hepsi tutulurdu. Rahat çıkarız diyorduk. İlk kademede bir tek Bozüyük maçı zordu, 1-0 yenik duruma düşmüş sonra çevirmiştik. Finalde hakem net golümüzü vermedi. Hakeme bir pozisyonda itiraz ederken ikinci golü yedik ve sonrasında maç koptu."

Yönetici Fuat Öztek ise Kayseri'de önlerinin bilinçli olarak kesildiğine inandığını belirterek, "Final maçından bir gün ne hikmetse önce hakem değişti. Maç 0-0'ken hakem golümüzü vermedi. Hatta topu çizginin içinden çıkaran futbolcu bile bunu kabul edip 'Hakem verseydi bana ne' dedi" ifadelerini kullanmakta.

 

 

Üst üste ikinci İstanbul şampiyonluğu
Büyük hayal kırıklığı yaşayan Küçükpazarspor, 2003-2004 sezonunda 1. Amatör Lig'de kardeş kulübü Vefa ile aynı grupta yer alır. Vefa'nın 14'te 14 yaparak şampiyon olduğu grupta Küçükpazarspor Vefa'ya kaybettiği diğer iki karşılaşmanın dışındaki tüm maçlarını kazanır ve ikinci olarak play-off'a çıkar. Play-off'ta Albayrakspor, Anadolu Hisarı İY ve Tepecikspor'un önünde 6 maçta 5 galibiyet ve 1 yenilgi ile şampiyon olan Eminönü temsilcisi, İstanbul Şampiyonası ilk tur grubunda Güngören Belediyespor Amatör Takımı'nı yenip Ümraniyespor ve Küçükçekmecespor ile berabere kalır ve tıpkı bir önceki sezon olduğu gibi averajla grup lideri olur. Ve yarı finalde Tekelspor'u 4-1, finalde de Mecidiyeköyspor'u 2-1 yenip tıpki bir önceki sezon olduğu gibi İstanbul şampiyonu olur.

 


Bolu'da büyük şok: 'Dram' bir maç
Üst üste iki İstanbul şampiyonluğunun ardından Küçükpazarspor artık şeytanın bacağını kırmak ve 3. Lig'e çıkmak istemektedir. Kırmızı-beyazlılar, Küçükçekmecespor ile birlikte 5-9 Mayıs 2004 tarihleri arasında Bolu'da oynanan 3. Lig'e terfi maçlarının yolunu tutar. İlk maçta Manisa Kocaçeşmespor karşısında alınan 4-1'lik galibiyeti yarı finalde Ankara Jandarmagücü karşısında alınan şok yenilgi izler. Küçükpazarspor ilk kez bu kadar erken elenir, üstelik İstanbul Şampiyonu olarak gittiği grupta...

Yönetici Fuat Öztek Jandarmagücü maçını 'dram bir karşılaşma' olarak hatırlıyor: "Malum Jandarmagücü, askerliğini yapan profesyonel ve amatör futbolculardan oluşuyor... Hatta Küçükpazarsporlu bir futbolcu da vardı. Rakip 90 dakika savunma yaptı. Bizim Küçükpazarlı kendi yarı sahasından bir vurdu nasıl olduysa gol oldu geriye düştük. Neyse sonra 1-1'i bulduk ancak ikinciyi bir türlü atamadık. Çok katı bir savunmaları vardı. Penaltılarda 6'da 6 yapıp bizi elediler. Bizim için çok büyük hayal kırıklığıydı."

Süper Amatör Lig'den çekilme
Bolu'da alınan bu şok sonuç camiayı moral olarak darmadağın eder. Kulüp, 2004-2005 sezonunda, hakkı olmasına karşın Süper Amatör Lig'e katılmaz. Bir sonraki sezon 1. Amatör Lig 6. Grup'ta Kentyıldızspor'un arkasından alınan ikincilikle Süper Amatör Lig'in yolu tutulur. 2006-2007'de Süper Amatör Lig'deki ilk sezon takım ancak sekizinci olabilir. Lider Beylikdüzüspor'a sezonun tek yenilgisini tattırmak o sezon Küçükpazar'ın en dikkat çekici sonucu olur.

2007-2008: Bir sezonda dört teknik adam
Küçükpazarspor 2007-2008 sezonuna çok iyi bir kadro ve tecrübeli teknik adam Kamuran Gazi ile başlar ancak sezon başlamadan Gazi ile yollar ayrılır. Akabinde Erdi Demir gelir. Erdi Hoca da mevcut takıma takviyeler yaptırır. ancak kasım ayında Erdi Hoca da gider yerine Yaşar İçli ile anlaşılır ancak İçli dönemi de 6 hafta sürer... İç sahada alınan ve sonrasında olaylar çıkan kritik Güzelcespor yenilgisi sonrası yönetim, tecrübeli teknik adam ile bir araya gelerek gruptan çıkma garantisi ister. İçli bunun garantisini veremeyeceğini belirtince yollar ayrılır ve daha önce Ayazağaspor ile terfi maçlarına giden Mesut Şeref Özşan ile anlaşılır.

Batı Trakyaspor mucizesi
Ancak durum parlak değildir. Bitime 2 hafta kala Bakırköyspor lider, Güzelcespor ikinci, Küçükpazarspor üçüncüdür. Güzelcespor son iki hafta iddiası bulunmayan Batı Trakyaspor ve Selimiyespor ile oynayacaktır ve kazanmaları halinde arkalarına bakmadan çıkacaklardır. Küçükpazar'a bir mucize gereklidir... Ve mucize gerçekleşir. Mucizenin de adı Batı Trakyaspor'dur. Birol Yalçın yönetimindeki Zeytinburnu ekibi deplasmanda Güzelcespor'u 2-0 mağlup ederken, Kuştepespor'u 3-1'le geçen Küçükpazar ikinciliğe çıkar. Son hafta deplasmanda Yenibosnaspor'u da 3-0 mağlup eden Küçükpazarspor 3. Lig'e yükselme maçlarına katılmaya hak kazanır.

Amatör Karma'da üç Küçükpazarlı
Takımda moraller yerindedir. Kaleci Ercan, sol bek Murat ve stoper Aytunç Amatör Milli Karma'ya seçilir. Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Öztek o dönem Yerel Futbol'a verdiği röportajda "Terfilere giden ekipler arasında belediye desteksiz tek takımız. Tüm giderleri kulüp yöneticilerimiz tarafından karşılanıyor. Sadece Eminönü Belediyesi maçlarımız için otobüs veriyor. Oyuncularımızın tek kuruş alacağı yok. Bu yola baş koyduk. Kesinlikle final oynayacağız" ifadelerini kullanır.

 

 

Yine Bursa yine hüzün
23-27 Nisan tarihleri arasındaki Bursa grubuna giden Küçükpazarspor sırasıyla Kırklarelispor'u 5-1, Sakarya Karasuspor'u da 3-1 yenerek finale çıkar.

25 Nisan'da oynanan Karasu-Küçükpazar maçını Yerel Futbol için takip eden Recep Şeker, maçı şöyle aktarmıştır:
"Maça Küçükpazar golle başladı. Orta sahadan kaleye şişirilen top kalecinin kucağına gitti derken, geri geri giden kaleci çime takıldı ve sırtüstü yere düştü, top da filelere gitti. Yine Karasu baskın oynuyorken ceza sahası köşesinde rastgele yapılan vuruşta top ikinci defa filelere gitti. Ne golü atan ne de yiyen bir şey anlayamadı.
Şok iki gole rağmen Karasu hiç pes etmedi, Küçükpazar da kontrataklarla gol aradı. 65. dakikada da bu sefer Küçükpazar kalecisi ceza sahası dışından çok da sert olmayan vuruşun kapattığı köşeden filelere gitmesini engelleyemedi: 1-2.
Golün ardından Küçükpazar ceza sahasında kaleci, topu kendinden kurtaran rakip forvetin ayaklarını yerden kesti ama benim kanaatim hakem penaltı çalmaya cesaret edemedi. Bu pozisyondan sonra Karasu yedek kulubesi zor zaptedildi. Maç Karasuspor'un baskısı, Küçükpazarın kontrataklarıyla devam ederken uzatma dakikalarında Küçükpazar'ın 3. golü geldi ve skor belli oldu : 3-1

Finaldeki rakip, tıpkı Küçükpazar gibi son derece iddialı olarak Bursa'ya gelen Ümraniyespor'dur.
Gemlik Stadı’ndaki finale Küçükpazarspor iyi baÅŸlar ve 13.dakikada Berk’in yaklaşık 40 metreden serbest vuruÅŸuyla 1-0 öne geçer. Sadece 6 dakika sonra Ãœmraniye’den Burak’ın ceza atışından kazandırdığı golle skor 1-1 olur. 24’te bomboÅŸ durumda Küçükpazar kalecisi Ercan’dan seken topu iyi takip eden Cem, Ãœmraniyespor’u 2-1 öne geçirir. Ä°kinci devre Küçükpazar bastırır, Ãœmraniye kontrataklarla etkili olur. 89’da Burak’ın atılmasıyla 10 kiÅŸi kalan Ãœmraniye sahadan 2-1 galip ayrılmayı baÅŸarır.
Bir final maçı daha kaybedilmiş, 3. Lig hayalleri yine uçup gitmiştir.

Bir günde hem Beşiktaş hem de G.Saray'la maç
Dönemin futbolcularından Saruhan Güleryüz'e göre o sezon, 2003'teki sinerji yoktur: "Neden hatırlamıyorum ama biraz sıkıntılı gitmiştik Bursa'ya... Gerçi eksik mevkilere önemli isimler alınmıştı. Çok da yoğun çalışmıştık. Aynı gün içinde hem Beşiktaş hem Galatasaray PAF takımı ile hazırlık maçı yaptığımızı hatırlıyorum. Bursa'ya dönecek olursak... İlk iki maç beklediğimizden de rahat geçmişti ancak final öncesi de kalacak yer konusunda bir sorun olmuştu. Karasu maçından çok sonra kalacağımız otele yerleşebilmiştik. O mu bizi etkiledi bilemiyorum. O grupta zaten biz ve Ümraniye favoriydi, bir tarafa yazık olacaktı. Final maçında Ümraniyespor'un epey taraftarı olduğunu hatırlıyorum. Kazanabileceğimiz bir maçtı aslında ancak gerçekten çok talihsiz goller yedik."

 

 

Bir ileri, bir geri yılları
Bu Küçükpazarspor'un 3. Lig terfi maçlarına gittiği son sezon olur... Kulüp 2008-2009'da Süper Amatör'den çekilir.... 2009-2010'da yeniden iddialı bir kadro kurulur, 1. Amatör Lig 5. Grup'ta 18 maçta 17 galibiyet, 1 yenilgi alan takım tam 105 gol atar ve sadece 7 gol yer. O dönem statü gereği hem Süper Amatör hem 1. Amatör takımlarının katıldığı İstanbul Şampiyonası'nda yarı finale kadar çıkan Küçükpazarspor bir sonraki sezon sürpriz bir kararla Süper Amatör Lig'e girmez. 2011-2012 sezonu Yenibosna'nın ardından ikinci bitiren ve Süper Amatör biletini kaçıran kırmızı-beyazlı ekip 2012-13'te Erokspor'un ardından ikinci olarak terfi eder. Lakin 2013-14'te bir kez daha lige girilmez. 2014-15'te 1. Amatör'e de girmeyen ve 1975'ten bu yana ilk kez 2. Amatör'e gerileyen Küçükpazarspor bir sonraki sezon şampiyon olarak 1. Amatör'e çıkar. Orta sıralarda geçen bir sezonun ardından kırmızı-beyazlı kulüp 2017-18 sezonunda yeniden 2. Amatör'e düşer.

Son iki sezonda iki ÅŸampiyonluk
Küçükpazar bir kez daha kolları sıvar ve teknik direktör Fatih Tezcan yönetiminde 2018-19 sezonunda 2. Amatör'de namağlup şampiyon olur. Takım 2019-20 sezonunda 1. Amatör'de de şampiyon olur ve bir kez daha Süper Amatör Lig'e çıkar. Daha önce de bu lige yükselme hakkı elde eden anca çekilen Küçükpazarspor bu kez iddialı. Mevcut Başkan Davut Göksu ancak Küçükpazarspor camiasında başkan-yönetici ayrımı yok. Halen kulübün hamisi durumundaki efsane başkan Mesut Gülbaran "Hedefimiz kesinlikle BAL" demekte.

'3. Lig'e çıksak her şey çok farklı olurdu'
Peki Küçükpazarspor'u nasıl bir gelecek bekliyor? Yönetici Fuat Öztek, Küçükpazar bölgesinin konumu ve sosyal durumu nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirterek "Kurulduğumuzdan bu yana, belediyelerden çok az destek gördük. Genelde yöneticiler fedakarlık yaptı ancak artık bu kadro da yaşlanıyor. Düşünün yönetimdeki en genç benim, ben de 62 yaşındayım. Yöneticilerimizin çocukları gidip gelmeye başladı bu bakımdan bir umudumuz var. Tek bir lokalimiz var. Fatih Belediyenin bize verdiği yeri kiraladık oradan bir gelir var... Bir de yeni yapılan Yenikapı Stadı'nda bir odamız var. Yıllarca çok talihsiz skorla 3. Lig'e çıkamadık. Ben inanıyorum ki çıksaydık, profesyonelliği kotarırdık. Küçükpazarspor çok farklı yerlerde olabilirdi."

 

 

'Küçükpazar'ı 3. Lig'e görmek istiyorum'
Yıllarını Küçükpazarspor'a veren, bunun dışında kırmızı-beyazlıların kardeş kulübü Vefaspor'un hem profesyonel ligde hem Bölgesel Amatör Lig'de başkanlığını yapan Mesut Gülbaran da, doğup büyüdüğü semtin takımının bir gün profesyonel lige çıkacağına inandığını dile getirmekte. Tamam tesis yok, semtte pek yaşayan kalmadı ancak Gülbaran'a göre en büyük güçleri, futbolu bilen ve seven yönetim:

"Vefa'yı, Küçükpazar'ı seviyorum, buralara aşığım. Benim babam, dayılarım Vefalı, kendim Küçükpazar doğumluyum. Vefa'nın 3. Lig'de başkanlığını yaptım. Yıllar sonra tekrar görevi aldım takımı Bölgesel Amatör Lig'e çıkardım. Küçükpazar'a yıllarca başkanlık yaptım. Vefa ve küçükpazar kardeştir bunu hep derim. İki kulüp için de hem para hem vakit harcadım. Vefa'da her maç bir daire parası harcardım, bundan hiç de gocunmuyorum. Sevdiğim, gönül verdiğim için yaptım. Ben futbolu seviyorum, futboldan anlıyorum. Bizim gücümüz futbol...
Herkes diyor ki Mesut Gülbaran para harcayarak takım kuruyor... Hayır, öyle değil efendim. Herkes 2 trilyona takım kurarken ben daha kalitelisini 800-900 bine kurardım. Bir tane futbolcu 'Küçükpazarspor'dan alacağım var' diyemez. Günü gününe veriyorum. Az veririm, öz veririm ama söz verdiğim gibi gününde veririm. Boşu boşuna asla para vermem. Kolay kolay da yanılmam. Futbola yıllarımı verdim ben, artık tecrübe sahibiyim. Benim taraftarım da futbol anlar. Biz belki tribünde 10 kişiyiz ama 100 kişiye bedeliz. Bir gün bile topçumuza, armamıza, semtimize küfür ettirmedik. Küçükpazarspor beni miçin bir sevda, vazgeçmem mümkün değil. Hala destek oluyorum, ömrüm yettiğince destek olacağım. İnşallah pandemi bitip ligler başlarsa çok iddialı bir kadro kuracağız. Hedefimiz Bölgesel Amatör Lig, sonra da 3. Lig... Küçükpazarspor'umun 3. Lig'e çıktığını görmek istiyorum. Çok uğraştık, çok çabaladık, büyük üzüntüler yaşadık. Bu camia 3.Lig'i hak ediyor..."

Yazı: Efkan Bucak 

Bu haber toplam 1641 defa okunmuÅŸtur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DiÄŸer Haberler

 



Buffalo -- A chicken farm, a liberated jersey and a bad-turned-good good fortune birthday were among the many loved stories rooted in the beach of blue plastered across U.S. Cellular Field on Friday night.

Almost many -- somehow, someway -- had a tie around the globe Series title from Twenty nine years ago, the last time the particular Royals punched their strategy to the playoffs.

Dane Jackson Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Kansas City indigenous Sam Vargas that night seemed to be hoisting a trophy of his very own, as his sixth-grade football workforce had just won the actual city's Pop Warner championship. Vargas with the exceptional teammates huddled around a scratchy airwaves to hear Jack Buck in addition to Sparky Anderson call the culminating Recreation 7 win over the Cardinals.

Davis Webb Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

'We were forced to play our game 1st. We were focused on winning, yet we really wanted to finish therefore we could get back to hear this Royals,' Vargas said. 'We found [they] won on the ride residence. It was incredible.'

Chad Cook, Mizzou Tiger woods turned Buffaloan, was born on March. 21, 1980 -- the night the Queens lost a clinching Globe Series Game 6 to the Phillies.

Yet Cook was bred throughout blue. His parents increased him to be Royals trustworthy, but not quite enough enable him tag along to Game 7 in '85, to which they ventured and still talk about to those who will loan an ear.

Cook woke up the next morning with a bat produced from the stadium that night, a tangible monument to verify that a birthday doesn't necessarily correspond to a jinx.

Doug Flutie Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

'That's my best memory of the Royals -- until tonight,Inch Cook said, 'This is the best Royalty moment I've had in playing. I'm 33. It's great.'

Austin Simms, 18, was a far cry from your thought when the Royals had been last in the playoffs. And so His takes the glimpses associated with greatness in no control.

Simms ventured via train coming from Kansas City to Buffalo to guarantee His had a front-row seat for which His said was 'witnessing history,In while sporting a azure mohawk.

The genesis of Simms' fabled trip has been manifested over a timely family members tradition -- coinciding 'chicken watching' with the Royals around the radio.

Roughly eight weeks ago because the Royals inched their way up the American League standings, Simms' family members one afternoon -- amid a new cackle of clucks -- agreed to make a holiday to Buffalo.

'If it was going to happen, all of us knew it was going to be that last weekend,' Simms said from the Royals' chances of clinching.

Matt Haack Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Same for Vargas, who's been absent only 20 home games this year. Vargas understood there was a potential party producing in Buffalo. His would not, couldn't miss out.

Vargas donned a new most decorated jersey, thus drenched in autographs the actual gray garments barely seeped by way of.

AJ Epenesa Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

'I stopped wearing this within 1999,' His said on the still-pristine keepsake, etched with signatures connected with Royals greats Carlos Beltran, Jermaine Dye in addition to Johnny Damon, among others. 'I just failed to think it was worth it.'

But when the team made an upward turn toward the end of 2013, vindication overcame Vargas. His put it back on, His said, 'because it felt suitable.'

Cook, Simms and Vargas each drew different paths to U.Ersus. Cellular Field on Fri, yet their direction may converge again Tuesday at the earliest, 510 miles southeast with Kauffman Stadium.

Dion Dawkins Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

The Royals are one acquire away from clinching home-field advantage from the American League Wild Minute card game, and own the particular tiebreaker with Oakland. They aren't a far cry from the division title both, trailing the Tigers just by one game with a couple of to play.

'It's a good problem to have,' Cook said.

'Home-field gain, I love our chances,In . Vargas said. 'I don't think anything could stop this young staff, they're excited man. The town is excited. The momentum [from tonight] is likely to carry over.'

Buffalo -- The Rockies appear to be taking a stage toward upgrading their pestering by upgrading their finding and catching, with a reported two-year deal worth more than $6 million with cost-free agent Nick Hundley.

Neither Hundley nor the actual Rockies would confirm the signing, that was reported Wednesday by the Baltimore Sunlight newspaper.

Buffalo Bills T-Shirts Short sleeve Online Sale

Hundley, 31, spent almost all of his seven-season career with the Padres just before finishing last season with all the Orioles, who acquired him about May 24 for left-handed drink pitcher Troy Patton. Hundley hit a combined .243 using five home runs and 19 RBIs and a .631 OPS last season, which is in line with his or her career performance --.238 average, .294 OBP, .680 OPS. Hundley's main attributes are expert leadership and defensive potential, which would be used to help any pitching staff that posted the Majors' highest ERA last season (4.84).

A.J. Epenesa Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

The Orioles decreased a $5 million option on Hundley's contract for 2015 but attempted to re-sign them. Hundley and rookie Caleb Joseph separated time behind the plate final season after regular catcher Shiny Wieters was injured.

The Rockies still have this 2014 catchers -- Wilin Rosario and Michael McKenry -- on their own roster as arbitration-eligible players. Rosario's title came up in reports of possible trades, most notably with all the Rangers, but nothing possesses materialized. The Rockies seek pitching, however it's not clear if Rosario -- a power hitter who struggled with accidents last year and is not highly regarded being a receiver -- will bring Major Nfl players or prospects.

Jim Kelly Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Another likelihood is for the Rockies to hang upon Rosario, who turns 26 upon Feb. 23. Rosario finished 2014 with a .739 OPS with a .267 average, 12 homers and 54 RBIs, but acquired an OPS above .400 the previous two seasons. Rosario, exactly who missed time with the flu virus and had hand and wrist injuries, could catch, play first base on occasion and also be a righty power bat off of the bench.

Jerry Hughes Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

McKenry, who turns 30 on March 4, features appeared in five Significant League seasons with the Rockies along with Pirates. The 2014 season seemed to be his best offensively, when His strike .315 with eight home extends and 22 RBIs in Fifty-seven games, with semi-regular playing time coming later in the year.

Taron Johnson Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

The Rockies chased Hundley based on defense. Last time of year, Stat Corner's rankings put Hundley's per-game pitch-framing inside a group among the better catchers within the Majors -- especially when His was with all the Padres. The Stat Corner formula, which is designed to produce categories rather than a gospel number for individual catchers (since pitchers and umpires aren't accounted for), placed Rosario's pitch-framing per sport close to the bottom and McKenry not to near above Rosario.

The Rockies' top priority heading for 2015 should be to improve their starting pitching. The actual club has been exploring deal options, while keeping in contact with a variety of free-agent pitchers.

Gabriel Davis Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Lefty Jorge De La Rosa is the veteran boss and righty Jhoulys Chacin, who is coming off a rotator cuff and labrum harm that limited him in order to 11 starts last time of year, brings some accomplishment. Even when the Rockies bring in an established starter or two, there is still childhood. Righty Jordan Lyles already has made 94 Major League appearances, nevertheless His won't turn 20 until Oct. 19. Lyles is just one year older than lefty Tyler Matzek, who stood a strong finish to their rookie year in 2014.