TPAO'nun kulübü devir düşüncesi vardı

TPAO'nun kulübü devir düşüncesi vardı
Futbolla tanışma sürecinden bahsedermisiniz

1- Mehmet Said Baymaz Kimdir?

Batman doÄŸumluyum. Hayatımın büyük bölümünü bu güzel coÄŸrafyamızda geçirdim, bu topraklardan beslendim. Ä°lkokulun bir bölümünü Yenipınar köyünde, geri kalan kısmını Batman Cengiz Topel ilkokulunda devam ettim. Ortaokul ve liseyi, Batman Lisesinde tamamladım. Ãœniversite okumayı arzu etmeme raÄŸmen, 1980 öncesi Türkiye’nin ve Batmanın koÅŸulları nedeniyle eÄŸitimime devam edemedim. Tabi, belki de buna sebep olan önemli unsurlardan biri de şüphesiz futbol hayatımdır diyebiliriz.

2- Futbolla Tanışma Sürecinden Söz Eder misiniz?

Herkes gibi ben de çocukluÄŸumun ilk yıllarında evimizin etrafındaki boÅŸ arsalarda futbol oynayarak baÅŸladım. Gençlik yıllarımda mahalle takımımız olan Mutiskospor’da ilk takım deneyimimi kazandım. Daha sonra ilk amatör futbol hayatıma ise BeÅŸirispor ile adım attım. 1984 yılında da Batman Petrolspor camiasına dahil oldum. Petrolspor o yıllarda profosyonel liglerde deÄŸildi ve amatördü. Aynı yıl Amatör Grup ÅŸampiyonalarına katılarak Türkiyenin ilk 5 takımı arasına girerek profosyonel olma hakkını kazandık. Böylece hem benim hem de Petrolspor’un profosyonel futbol hayatı baÅŸlamış oldu.

3-) Gelişiminizde emekleri ve katkıları olan teknik adamlar kimlerdi? Birlikte çalıştığınız teknik adamlardan hangilerini başarılı bulurdunuz.

Türkiye’nin birçok önemli teknik adamı ile çalışma fırsatım oldu. Futbolcu olarak geliÅŸimimde katkıları olan BeÅŸirispor’da Mehmet Apari, Petrolspor’da geçirdiÄŸim ilk amatör yılda Nihat Tan ve Muzaffer Koyuncu; Profesyonel futbol hayatımda ise UÄŸur Yıldırım, Mehmet Kargılar, Muammer Aygül, Zafer Güler, A.Kadir Gayretli ve ÅŸuan ismine sayamayacağım birçok deÄŸerli teknik adamla çalışma fırsatım oldu. Hepsinden istifade ettim ve emeklerinden dolayı teÅŸekkürlerimi iletirim. Yöneticilik hayatımda ise; Kamuran Yavuz, Turan SofuoÄŸlu, Hayrettin Aktan, Cahit Sönmez, Levent ArıkdoÄŸan, Bünyamin Süral;
Süperligdeki kariyerimde Portekizli Coucerio, Tolunay Kafkas, Hikmet Karaman, Abdullah Ercan, Bülent Uygun, Sergen Yalçın gibi birçok önemi isimle çalıştık. Hepsi birbirinden değerli ve futbolumuza katkı sunmaya çalışan teknik adamlardı.

4-) Sizin Batman Petrolspor'un takım kaptanlığına ve Yöneticiliğine kadar yükselmenizi sağlayan etkenler nelerdi?

Dönüp baktığımda öncelikli etkenin kiÅŸiliÄŸim ve karakterim olduÄŸunu söyleyebilirim. Benden daha tecrübeli oyuncular olmasına raÄŸmen, o günkü yönetim kurulunda hatırladığım saygıdeÄŸer abim Sehmuz Öney ve diÄŸer yöneticiler beni kaptanlık görevine layık gördüler. Ben de bu sorumluluÄŸu yıllarca en iyi ÅŸekilde yerine getirmeye çalıştım. 1997’de Batman’da ilk defa bir futbolcunun jubile maçı yapıldı. O da bana nasip olduÄŸu için mutluyum. Diyarbakırsporla gerçekleÅŸtirilen futbol maçı ile jübilemi yaptım. 1998’de o günün Kulüp baÅŸkanı Talat Atalay ve yönetim kurulumuz beni yönetici olarak göreve getirdiler. Ve böylece yöneticilik hayatım baÅŸladı.

5-) Sizin döneminizdeki Petrolspor'u biraz anlatır mısınız? Bugünün şartları ile kıyasladığınızda ne gibi farklılıklar görebiliyorsunuz?

Petrolspor, 90’lı yılların sonuna kadar tamamı Batmanlı futbolculardan oluÅŸan bir kadro yapısına sahipti. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde tam bir aile takımı gibiydik. Tamamen amatör bir ruhla oynardık ve hem bölgede hem de Türkiye genelinde önemli bir isme sahiptik. Åžimdi ise ulusal ve uluslar arası arenada sermaye gücüne dayalı bir futbol endüstrisinin oluÅŸtuÄŸundan bahsedebiliriz. Bununla birlikte Batman Petrolspor’da da oyuncu transfer etme dönemi baÅŸlamıştır. Bu nedenle geçmiÅŸle günümüzü kıyaslamamız baÅŸlı başına ele alınması, tartışılması gereken bir konudur.

6-) Yıllarca oynadığınız Petrolspor'da birçok oyuncu ile çalıştınız, sizce faydalı olması bakımından yerli mi daha verimliydi yoksa yabancı sporcular mı?

Yerli oyuncuların hem performans hem de içtenlik açısından daha yararlı olabileceÄŸini söyleyebiliriz. Yerli oyuncu sayısının fazlalılığının, o ÅŸehirlerdeki takımlara her zaman daha fazla katkı saÄŸlayacağını biliyoruz. Batman’da doÄŸmuÅŸ, büyümüş ve bu noktalara gelmeyi hak etmiÅŸ oyuncularla takım ruhu, motivasyon, ortak bir amaca inanmışlık duygusu yaratmak daha kolay saÄŸlanabiliyordu. Ama günümüz evrensel futbolunda yerli ya da yabancı ayrımının yapılmasının güç olduÄŸunu ve artık asıl kıstasın yapabilirlik ve yetenek olduÄŸunu söylemek mümkün. Bu nedenle o yeteneklere sahip oyuncuları herkes kendi takımına kazandırmak ve onlardan faydalanmak ister.
Tabi dışardan transfer edilmiş birçok oyuncunun da kulübümüze büyük katlıları olduğunu da unutmamız gerekir.

7- Petrolspor tarihine baktığımızda başarının yakalandığı yıllarda ağırlıklı olarak yerli teknik adam ve sporcuları görüyoruz. Fakat buna rağmen yabancılarda yapılan bu ısrarı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tıpkı Süper Lig’de görev yapan yerli teknik adamlarla yurt dışından gelen yabancı teknik adamlar arasındaki transfer ücretleri, çalışma koÅŸulları, medya ve taraftarın onlara gösterdiÄŸi ilgi-alaka arasındaki büyük farklarda görüldüğü gibi; benzerini de Batman’da ve bölgemizde yaÅŸandığını söyleyebiliriz. Bu konuda genel bir hata içerisinde olduÄŸumuz açık ve net. Gaziantepspor’da, Diyarbakırspor’da görev yapılanmasındaki önceliklerde yerli hocalara görev verilmesi gerektiÄŸini savundum ve gereÄŸini de yaptım. Batman Petrolspor’da PTT ligine ilk çıktığımız yıl Batmanlı Cahit Sönmez hocamızı yönetime sunan kiÅŸiydim ve yerli bir hocayla böyle önemli bir baÅŸarıya imza atmıştık.

8- Sizce, bünyesinde bulunduğu yıllarda T.P.A.O'nun yeteri kadar Petrolspor'u desteklediğini ve sahiplendiğini düşünüyor musunuz?

T.P.A.O’yu var eden Batman, Batman’ı da var eden T.P.A.O’dur. T.P.A.O’nun her zaman Batman’a borcu vardır. Çünkü petrolün ilk bulunduÄŸu ÅŸehirdir ve bu nedenle bu kurum meydana gelmiÅŸtir. Türkiye’nin en güçlü kuruluÅŸlarından biridir. Petrolspor da 1960 yılında T.P.A.O’nun bünyesinde kurulmuÅŸ bir futbol takımıdır. Batman’a gelen bölge müdürlerinin ve Genel müdürlerin bakış açısına baÄŸlı olarak, dönem dönem katkının-desteÄŸin azaldığını ya da arttığını görebiliriz. Bu tamamen T.P.A.O’nun yönetimsel politikasına iliÅŸkin bir durumdur. Bu destek yeterli olmazsa bile, bugüne kadar kulübün ayakta kalmasını saÄŸlamış ve baÅŸarılarının da arkasında bu güçlü kuruluÅŸ olmuÅŸtur. Bu hizmet bir lütuf deÄŸildir ama biz Batmanlılar olarak T.P.A.O ve bu güne kadar görev almış yöneticilerine teÅŸekkür etmemiz gerekiyor. Hele Petrolspor’un en baÅŸarılı döneminde görev alan, ilk çim sahayı kazandıran ve o baÅŸarılı süreçte hem futbol bilgisiyle hem de yönetsel becerisiyle kulüp baÅŸkanımız Talat Atalay’ı unutmamak gerekir. Son yıllarda ise T.P.A.O Genel Müdürü Besim ÅžiÅŸman’ı gerek profesyonel takıma verdiÄŸi destek, gerekse altyapının bütün branÅŸlarını açması ve kulübe modern tesisler kazandırmasıyla hatırlamak gerekmektedir.

9- Petrolspor'un T.P.A.O'dan çıkarılışına götüren süreç nasıl işledi ve bunda etkili olan nedenler nelerdi?

Çeşitli dönemlerde T.P.A.O yönetimi ve mevzuatlardan kaynaklanan bütçe kısılmaları, istenilen hedeflere ulaşılmasında engeller yaratmıştır. Günümüz futbolu, ancak iyi ve doğru yönetilen bütçelerle başarıya ulaşabilir. Bu kısıtlamalar Petrolsporun iniş ve çıkışlarına sebebiyet verdi. Örneğin PTT 1. Ligindeyken bütçe kesildi ve bu durum takımın aynı yıl içerisinde bir alt lige düşmesine neden oldu.
Bütçe ile ilgili bu gel-gitler nedeniyle, T.P.A.O yönetimi “Birileri talep etse de kulübü elden çıkarsak” düşüncesini öteden beri hep taşıdı. Ve süreç böyle baÅŸladı.

10- Petrolspor'un T.P.A.O'dan çıkarılmasında Batman Kamuoyunun etkisini hangi oranda görüyorsunuz. Basının Taraftarın ve sportif başarı veya başarısızlığını Kulübün devri konusunda etkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz.

T.P.A.O, birçok dönem kulübü elden çıkarmayı düşünmüştür. Örnek verecek olursak; Kendi yöneticilik dönemimde de kulübün kapatılması ile ilgili bir karar alınmıştı. Bütün yöneticiler imzalamasına raÄŸmen, karar benim önüme geldiÄŸinde ben Batmanlı olduÄŸumu ve bu kulübün formasını yıllarca giydiÄŸimi, böyle bir ihanetin içerisinde olmayacağımı söylemiÅŸ ve karar defterine imza atmayarak kararın iptaline sebep olmuÅŸtum. Kamuoyunu temsilen yerel basınımız da, T.P.A.O’nun bu konudaki giriÅŸlimlerinin cesaretlenmesine izin vermemiÅŸtir.
Bugüne dönersek; bana göre T.P.A.O için iyi olan bu adım, Batman için kötü olmuÅŸtur. Batman kamuoyu olarak,T.P.A.O’nun takımı başından atma giriÅŸiminin tuzağına düşülmüştür. Çünkü T.P.A.O baÅŸarı ve baÅŸarısızlıkla ilgili hedef olmaktan kurtulmuÅŸtur. DiÄŸer yandan kamuoyu da çeÅŸitli zamanlarda sivil bir yönetimin kulübü almasını talep etmiÅŸtir. Ama bu durum somut bir harekete dönüşememiÅŸtir. Oysa endüstrileÅŸen futbolda güçlü ve devamlı bir bütçenizin olması gerekiyor. Ki böylece bir baÅŸarı ve hedef elde edilebilsin. Yanıldığımız taraf, böyle güçlü ve devamlılık gösteren sivil bir bütçeye sahip olamadığımızdı.

11- Mevcut Batman Petrolspor Yöneticileri gerek Kulübü aldıkları sırada gerekse sonraki süreçte sizinle hiç irtibata geçtiler mi ve çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundular mı?
Hayır

12- Petrolspor takımı giderek başarılı günlerinden uzaklaşıyor, Batman Petrolspor yönetimine ne gibi önerileriniz olabilir?

Benim şuan ki Petrolspor başkanı ve yönetimine bir öneride bulunmam doğru olmaz. Fikrim alınmadan bunu belirtmem, anlayışıma ters. Ancak fikrime başvurmak isterlerse, elimden gelen desteği vereceğime ve Petrolspor içi bütün gayretimi sarf edeceğime emin olabilirsiniz.

13- Batman Petorlspor Kulübünün dünü ile bugününü karşılaştırdığımızda prestijinin zedelendiğini görüyoruz. Geçmiş yıllarda borcu bulunmayan sayılı kulüplerinden olurken bugün ise teknik adam ve futbolcular başta olmak üzere bir çok çalışanın alacaklı olduğu söyleniyor bunun için ne diyeceksiniz?

Batman Petrolspor, batmanın bir marka değeridir. Ve bu hep böyle olmuştur. Onun bu değerli imajını korumak ve zarar görmemesini sağlamak için hepimize düşen görevler vardır. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Şuan bazı duyumlar almakla birlikte, bu konunun detaylarına hakim olmadığım için bir yorumda bulunmam doğru olmaz.

14- Yıllardır Batman Dışında olduğunuzu ve uzun süre Gazientepspor Alt Yapısında görev aldığınızı biliyoruz. Peki Batman'da en son yapılan kurs ile birlikte Teknik Direktörlük belgesine sahip yüzü aşkın hocamız var. Ama sizinle birlikte Mehmet Gönülaçar, Orhan Kapucu, Seyithan Özdaş, ve Yahya Sönmez haricinde Batman Dışında görev alamadıkları gibi Demin saymış olduğum isimler başta olmak üzere hemen hemen herkesin gözü hep Petrolspor'da olmuş ve adeta görev alacağı zamanı beklemeye koyulmuş. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz.

Dışarıda Batmanı temsil etmek, sadece bir tek belge almakla olmaz. Birçok özelliği bünyenizde barındırmanızla olur. Hocalarımızın, Petrolsporda görev alma isteği makul sayılabilecek bir istektir. Tabi bununla beraberi gerekli donanım ve özellikleri kazanmaya çalışarak, batmanımızı 81 ilin tamamında temsil edebilecek hocalarımızın olması, Batmanımızın futbol kültürünü ciddi katkılar sağlayacaktır

15- Deminki sorumuzda Antrenör sayımıza değinmiş ve yüksek sayıya dikkat çekmiştik. Ayrıca bu isimlerden bazıları daha önce Kulüplerimizde görev almış ve neredeyse hiç sırıtmadan görevlerini yerine getirdiklerini gördük. Ama buna rağmen neredeyse aynı bilgi ve tecrübeye sahip yabancı teknik direktörlerde yapılan tercih ısrarı için neler söylemek istersiniz?

Açıkça söylemeliyim ki; Batman kulüplerinde hocalık yapmak, öncelikle batmanlı hocaların hakkıdır. Teknik adamlık yapabilecek şartlara ve donanıma sahip olanları öne çıkarıp onlara gerekli desteği vermek gerekmektedir. Bu da bir süreçtir. Yapabilen kalır, yapamayan bu işten elenir. Burada taraftara, medyaya ve yöneticilere düşen, Batmanlı hocalarımıza sabır ve gerekli desteği göstermeleridir.

16- Batman Futbolunun çöküşüne dikkat çeken bir soru sormuÅŸtuk. Fakat görüyoruz ki Bölgemizin genelinde bir yerinde saymışlık hatta gerileme söz konusudur. Bölgemizden Adıyaman, Bitlis, Siirt, Mardin, MuÅŸ, Hakkari, Tunceli, Kars, IÄŸdır gibi Ä°llerimizin Porofesyonel takımları bulunmamakla birlikte Profesyonel liglerde takımları bulunan Batman Ä°limizin takımı Petrolspor, Bingölspor, ve Şırnak Temsilcisi Cizrespor son haftalarda lig'de kalmayı baÅŸarırken Dersimspor ise küme düştü. Sadece Amedspor ve Diyarbekirspor takımları PLAY-OFF’a kalmalarına raÄŸmen çıkamadılar. Sizce Bölge Futbolumuzu dibe iten etkenler nelerdir.

Bölgenin dışına çıkıp genele baktığımıza, ülke futbolu sıkıntı içerisinde ve üretemiyor. Ãœlkenin futboldaki en büyük temel sorunu iyi yönetilmediÄŸi gerçeÄŸidir. Dolayısıyla bölge futbolumuz da şüphesiz bundan etkilenmektedir. Bunun dışında özele inersek birkaç neden sayabiliriz. Bunlardan en önemlisi Bölgenin içerisinde bulunduÄŸu hassasiyetlerdir.. Bu hassasiyetler, sporseverlerin futbola ilgi alaka ve desteÄŸini azaltıyor. DiÄŸer bir tanesi, bölgemizde birçok il ve ilçede futbolu sevip-gönül vermiÅŸ insanın bir süre sonra küstürülmesidir. Ayrıca, hem ilimizde hem de bölgemizde özel sektör tam manasıyla güçlenememiÅŸtir. Bu nedenle kamu kuruluÅŸlarının devlet adına profesyonel ve amatör alanda sporun tüm branÅŸları için tesisleÅŸme, altyapılar, sporcuların ve kulüplerin desteklenmesi gibi hizmetleri vermek zorundadırlar. Bu hassas süreçte, bölge futbolunun kalkınması için devlet kuruluÅŸlarının görev alması ÅŸarttır. Örnek verecek olursak, Batmanda tüm kamu kuruluÅŸları birer altyapı hizmeti, tesis oluÅŸtursa ve başına TUFAT’ta ÅŸuan boÅŸ oturan ikiÅŸer hocamızı kulüp bünyelerine katarsa, hem gençlerimiz sokaklardan sahalara yönelecek, hocalarımız da iÅŸsiz kalmamış olacaklardır.

17- Batman Amatör takımları için neler söyleyeceksiniz. Özellikle yaşlı Futbolcuların bu ligde forma giymesini doğru buluyor musunuz? Sizce yaşını başını almış eski sporcuların bu alanı gençlerimize hatta çocuklarımıza terk etmeleri gerekmiyor mu?

Bizim dönemimizde Batman amatör takımları, hem Petrolspor’nu hem de diÄŸer profesonel kulüplerin oyuncu portföyünü destekleyen en önemli unsurlardan biriydi. Amatör takımlarda yaşça büyük yada eski oyuncuların oynaması, aÄŸabeylik yapmaları ve tecrübelerini aktarmaları açısından faydalarıolabilir. Ama takımın çoÄŸunluÄŸu yaşça büyük oyunculardan oluÅŸmamalıdır. Gençlere bu konuda ağırlık verilmelidir. Altyapılarda yarışmacı deÄŸil, tamamen eÄŸitimsel ve sporun özüne uygun olarak oyuncu yetiÅŸtirilmesi hedeflenmelidir. Gençleri yarışmacılığa ÅŸartlandırmamalıyız. Onların öncelikli hedefi iyi insan olmak, ikincisi ise iyi bir futbol eÄŸitimi almaktır. Futbol bir ölüm kalım meselesi deÄŸil, bir eÄŸlence oyunudur.

18- Petrolspor'un zaman zaman 3.kalecisini bile Batman dışından aldığını görüyor ve aynı şekilde her sezon yapılan 20'ye takın transferin 18'inin yine batman dışından transfer edilişine tanık oluyoruz. İlk 11'de Batmanlı futbolcu sayısının bir ya da iki olduğunu görüyoruz. Bunu nasıl değerlendireceksiniz.

Gerekli altyapı, tesis ve hizmetlerin geliştirilmesi ile birlikte, oyuncu ihtiyacı da doğal olarak karşılanmış olacaktır.

19- Mehmet Sait Baymaz'ı Petrolspor'daki başarılı Futbolculuk ve Yöneticilik geçmişiyle biliyor, hatırlıyoruz. Başkan Aydın Gülmez Petrolspor ile ilgili çalışmaları yürütmede sizinle herhangi bir konu hakkında danışması veya fikir alışverişinde bulunma girişimi oldu mu?

Hayır.

20- Batman Petrolspor'u ve Batman Futbolunu yakından bilen biri olarak Petrolspor Kulübünden teklif gelmesi halinde görev almayı düşünürmüsünüz?

Varsayımlarla ÅŸuan bir ÅŸey söylemek istemiyorum. Petrolspor’da en uzun süre forma giymiÅŸ ve yöneticilik yapmış, Petrolspor tarihini en iyi bilenlerden biri olarak bu teklif geldiÄŸinde muhataplarımla bunu deÄŸerlendiririm.

21- Futboluculuk ve Yöneticilik yıllarında unutamadığını birer anınızı paylaşırmısınız?

Çok anım olmakla birlikte, bir olumlu ve bir de olumsuz anımı paylaşmak isterim. İlki Kızıltepe maç dönüşünde kafile olarak geçirdiğimiz trafik kazası sonucunda Ali ve Murat kardeşlerimizi kaybetmemizdir. Olumlu olan, Petrolspor tarihinde ilk defa katıldığımız Süperlig play off maçlarına yükselmemiz ve Süperlig kapısına kadar yaklaşmamızdı. Bununla beraber tüm spor otoritelerinin ilgi ve alakayla izlediği bir takım haline gelmemiz, Batman ismini en iyi şekilde taşımamızdı.

22- Yeni sezon öncesi, Kulübümüze, Batman Kamuoyuna basın ve taraftarlarımza ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

Tek profesyonel takımımız olan Batman Petrolspor’a sahip çıkmalı ve onu yaÅŸatmalıyız. Profesyonellik kapısının kilitlenmesine mani olmalıyız. Petrolspor kulübü sadece bir kulüpten ibaret deÄŸil, Batmanın bir marka deÄŸeri ve çok büyük hizmetleri olmuÅŸ bir kulübüdür. Taraftarıyla, il yöneticileriyle sahip çıkmalı ve deÄŸerini çok iyi bilmeliyiz. Batmanın misafirperverlik ve centilmenliÄŸini de temsil ettiÄŸini unutmamalıyız. GeçmiÅŸte müthiÅŸ ve tribünleri her maç dolduran, yensek yenilsek alkışlayan bir taraftarımız vardı, umarım hala o taraftar vardır.

23- Son olarak neler söylemek istersiniz.

Bugüne kadar Petrolspor’a hizmet vermiÅŸ kulüp baÅŸkanı, yönetici, teknik adamlar, futbolcular, kulüp çalışanları ve deÄŸerli taraftarlarımıza; hayatta olanlara saÄŸlıklı huzur bir hayat, hayatını kaybetmiÅŸ olanlara ise Allah’tan rahmet diliyorum. Takip ettiÄŸim kadarıyla Batman Valimiz Sayın Ahmet Deniz’in Petrolspor’a oldukça destek olduÄŸunu duyuyorum. Böyle bir valimizin Batmanda olması Batman için büyük bir ÅŸans. Petrolspor’a ve amatör takımlarımızın tamamına yeni sezonda baÅŸarılar diliyorum. Bu arada Medya Gazetesi sahibi, çalışanlarına ve siz deÄŸerli kardeÅŸim SavaÅŸ Özalp’a bu deÄŸerli röportaj için teÅŸekkürlerimi sunuyorum. 

Röportaj:Savaş Özalp

Kaynak:Batman Medya Gazetesi

Bu haber toplam 1717 defa okunmuÅŸtur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DiÄŸer Haberler

 



Buffalo -- A chicken farm, a liberated jersey and a bad-turned-good good fortune birthday were among the many loved stories rooted in the beach of blue plastered across U.S. Cellular Field on Friday night.

Almost many -- somehow, someway -- had a tie around the globe Series title from Twenty nine years ago, the last time the particular Royals punched their strategy to the playoffs.

Dane Jackson Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Kansas City indigenous Sam Vargas that night seemed to be hoisting a trophy of his very own, as his sixth-grade football workforce had just won the actual city's Pop Warner championship. Vargas with the exceptional teammates huddled around a scratchy airwaves to hear Jack Buck in addition to Sparky Anderson call the culminating Recreation 7 win over the Cardinals.

Davis Webb Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

'We were forced to play our game 1st. We were focused on winning, yet we really wanted to finish therefore we could get back to hear this Royals,' Vargas said. 'We found [they] won on the ride residence. It was incredible.'

Chad Cook, Mizzou Tiger woods turned Buffaloan, was born on March. 21, 1980 -- the night the Queens lost a clinching Globe Series Game 6 to the Phillies.

Yet Cook was bred throughout blue. His parents increased him to be Royals trustworthy, but not quite enough enable him tag along to Game 7 in '85, to which they ventured and still talk about to those who will loan an ear.

Cook woke up the next morning with a bat produced from the stadium that night, a tangible monument to verify that a birthday doesn't necessarily correspond to a jinx.

Doug Flutie Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

'That's my best memory of the Royals -- until tonight,Inch Cook said, 'This is the best Royalty moment I've had in playing. I'm 33. It's great.'

Austin Simms, 18, was a far cry from your thought when the Royals had been last in the playoffs. And so His takes the glimpses associated with greatness in no control.

Simms ventured via train coming from Kansas City to Buffalo to guarantee His had a front-row seat for which His said was 'witnessing history,In while sporting a azure mohawk.

The genesis of Simms' fabled trip has been manifested over a timely family members tradition -- coinciding 'chicken watching' with the Royals around the radio.

Roughly eight weeks ago because the Royals inched their way up the American League standings, Simms' family members one afternoon -- amid a new cackle of clucks -- agreed to make a holiday to Buffalo.

'If it was going to happen, all of us knew it was going to be that last weekend,' Simms said from the Royals' chances of clinching.

Matt Haack Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Same for Vargas, who's been absent only 20 home games this year. Vargas understood there was a potential party producing in Buffalo. His would not, couldn't miss out.

Vargas donned a new most decorated jersey, thus drenched in autographs the actual gray garments barely seeped by way of.

AJ Epenesa Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

'I stopped wearing this within 1999,' His said on the still-pristine keepsake, etched with signatures connected with Royals greats Carlos Beltran, Jermaine Dye in addition to Johnny Damon, among others. 'I just failed to think it was worth it.'

But when the team made an upward turn toward the end of 2013, vindication overcame Vargas. His put it back on, His said, 'because it felt suitable.'

Cook, Simms and Vargas each drew different paths to U.Ersus. Cellular Field on Fri, yet their direction may converge again Tuesday at the earliest, 510 miles southeast with Kauffman Stadium.

Dion Dawkins Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

The Royals are one acquire away from clinching home-field advantage from the American League Wild Minute card game, and own the particular tiebreaker with Oakland. They aren't a far cry from the division title both, trailing the Tigers just by one game with a couple of to play.

'It's a good problem to have,' Cook said.

'Home-field gain, I love our chances,In . Vargas said. 'I don't think anything could stop this young staff, they're excited man. The town is excited. The momentum [from tonight] is likely to carry over.'

Buffalo -- The Rockies appear to be taking a stage toward upgrading their pestering by upgrading their finding and catching, with a reported two-year deal worth more than $6 million with cost-free agent Nick Hundley.

Neither Hundley nor the actual Rockies would confirm the signing, that was reported Wednesday by the Baltimore Sunlight newspaper.

Buffalo Bills T-Shirts Short sleeve Online Sale

Hundley, 31, spent almost all of his seven-season career with the Padres just before finishing last season with all the Orioles, who acquired him about May 24 for left-handed drink pitcher Troy Patton. Hundley hit a combined .243 using five home runs and 19 RBIs and a .631 OPS last season, which is in line with his or her career performance --.238 average, .294 OBP, .680 OPS. Hundley's main attributes are expert leadership and defensive potential, which would be used to help any pitching staff that posted the Majors' highest ERA last season (4.84).

A.J. Epenesa Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

The Orioles decreased a $5 million option on Hundley's contract for 2015 but attempted to re-sign them. Hundley and rookie Caleb Joseph separated time behind the plate final season after regular catcher Shiny Wieters was injured.

The Rockies still have this 2014 catchers -- Wilin Rosario and Michael McKenry -- on their own roster as arbitration-eligible players. Rosario's title came up in reports of possible trades, most notably with all the Rangers, but nothing possesses materialized. The Rockies seek pitching, however it's not clear if Rosario -- a power hitter who struggled with accidents last year and is not highly regarded being a receiver -- will bring Major Nfl players or prospects.

Jim Kelly Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Another likelihood is for the Rockies to hang upon Rosario, who turns 26 upon Feb. 23. Rosario finished 2014 with a .739 OPS with a .267 average, 12 homers and 54 RBIs, but acquired an OPS above .400 the previous two seasons. Rosario, exactly who missed time with the flu virus and had hand and wrist injuries, could catch, play first base on occasion and also be a righty power bat off of the bench.

Jerry Hughes Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

McKenry, who turns 30 on March 4, features appeared in five Significant League seasons with the Rockies along with Pirates. The 2014 season seemed to be his best offensively, when His strike .315 with eight home extends and 22 RBIs in Fifty-seven games, with semi-regular playing time coming later in the year.

Taron Johnson Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

The Rockies chased Hundley based on defense. Last time of year, Stat Corner's rankings put Hundley's per-game pitch-framing inside a group among the better catchers within the Majors -- especially when His was with all the Padres. The Stat Corner formula, which is designed to produce categories rather than a gospel number for individual catchers (since pitchers and umpires aren't accounted for), placed Rosario's pitch-framing per sport close to the bottom and McKenry not to near above Rosario.

The Rockies' top priority heading for 2015 should be to improve their starting pitching. The actual club has been exploring deal options, while keeping in contact with a variety of free-agent pitchers.

Gabriel Davis Buffalo Bills Jerseys KIDS | WOMENS Uniform

Lefty Jorge De La Rosa is the veteran boss and righty Jhoulys Chacin, who is coming off a rotator cuff and labrum harm that limited him in order to 11 starts last time of year, brings some accomplishment. Even when the Rockies bring in an established starter or two, there is still childhood. Righty Jordan Lyles already has made 94 Major League appearances, nevertheless His won't turn 20 until Oct. 19. Lyles is just one year older than lefty Tyler Matzek, who stood a strong finish to their rookie year in 2014.